Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Atac cu rachetă în Jeddah: acoperişul unui rezervor de petrol, grav afectat

racheta iran

Gigantul petrolier saudit Aramco a anunţat marţi că rebeli huthi din Yemen care au atacat o uzină din Jeddah au cauzat o ”gaură mare” în acoperişul unui rezervor de petrol, provocând o explozie şi un incendiu, stins rapid, relatează AFP.

Rebeli huthi, susţinuţi de Iran, au tras luni o rachetă asupra instalaţiei Aramco din acest oraş important situat în vestul Arabiei Saudite, care a provocat incendierea unui rezervor de petrol, potrivit news.ro.

Citește și: Ana Birchall răstoarnă povestea renunțării la pensia specială, prin demisie: ‘Rog share, să se știe adevărul!’

”Există pagube importante la acoperiş, o gaură mare de aproape doi metri pe doi”, a anunţat directorul uzinei, Abdallah al-Ghamdi, în cadrul unei vizite la uzină împreună cu presa, organizată de către companie.

Partea superioară a rezervorului a fost înnegrită de foc, iar rapele au fost deformate de căldură, a constatat un corespondent AFP la faţa locului.

”Incendiul a fost stins foarte repede. A durat vreo 40 de minute să se provoace un incendiu la un rezervor atât de important”, a declarat el, confirmând cănu s-au înregistrat victime.

Uzina, care are 13 rezervoare, furnizează produse rafinate, inclusiv kerosen, vestului ţării.

Huthi şi-au intensificat atacurile vizând Arabia Saudită, care conduce o coaliţie militară în Yemen din 2015, susţinând forţele Guvernului împotriva rebelilor.

În septembrie 2019, atacuri vizând instalaţii Aramco în estul Arabiei Saudite au cauzat pagube importante şi au redus pentru o vreme producţia de petrol a ţării la jumătate.

Rebelii huthi au revendicat acest atac, însă Riadul şi Washingtonul au acuzat Teheranul de faptul că l-a ”patronat”.

Iranul neagă că furnizează armament huthi, însă nu-şi ascunde susţinearea rebelilor.

”Ceea ce s-a întâmplat ieri este alt atac ostil, care seamănă cu ceea ce s-a întâmplat” în septembrie 2019, a denunţat Abdallah al-Ghamdi.

”Însă acest lucru nu va face decât să arate rezistenţa Aramco şi va dovedi fiabilitatea aprovizionării noastre energetice în regat şi nu numai”, a adăugat el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.