Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Atac cu rachete asupra capitalei Libiei - Cel puțin 2 civili au fost uciși

Jonathanics
gaza rachete explozii israel

Cel puţin doi civili au fost ucişi marţi seara, iar opt au fost răniţi, într-un atac cu rachete asupra capitalei Tripoli, ţinta ofensivei declanşate pe 4 aprilie de mareşalul Khalifa Haftar, potrivit informaţiilor furnizate de serviciul de urgenţă libian, citate de Reuters şi AFP potrivit Agerpres.

Cel puţin 7 explozii puternice au zguduit centrul oraşului, conform reporterilor AFP.

Este pentru prima oară când este atins centrul capitalei.

Tirurile nu au fost revendicate.

Potrivit informaţiilor furnizate de martori, coloane de fum se ridicau deasupra cartierului Abou Slim din sudul capitalei.

Cel puţin 174 de persoane au fost ucise şi 758 au fost rănite, inclusiv civili, de la lansarea, pe 4 aprilie, a unei ofensive a Armatei Naţionale Libiene (ANL), condusă de mareşalul Haftar, pentru a cuceri Tripoli, potrivit unui bilanţ al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) dat publicităţii marţi.

La Geneva, purtătorul de cuvânt al OMS Tarik Jasarevic a declarat că cel puţin 14 civili au fost ucişi şi 36 au fost răniţi în lupte.

Peste 18.000 de persoane au fost strămutate ca urmare a luptelor, conform Oficiului pentru Coordonarea Afacerilor Umanitare (OCHA) al ONU.

În suburbiile din sudul capitalei au loc lupte dure între forţele Guvernului de Unitate Naţională (GNA), recunoscut la nivel internaţional, şi autoproclamata ANL a mareşalului Haftar, care deţine controlul în estul Libiei şi urmăreşte acum să cucerească Tripoli, unde se află sediul GNA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.