Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Atac dur al liberalilor la adresa ministrului Sănătăţii: Ce i se reproşează lui Achimaş Cadariu

 Patriciu Achimaş Cadariu

Deputatul Răzvan Mironescu, candidat la Primăria Sectorului 6 din partea PNL i-a solicitat luni ministrului Sănătății, Patriciu Achimaș - Cadariu să asigure condițiile medicale necesare în cele 25 de școli gimnaziale și 14 licee existente pe raza Sectorului 6. Acesta susține că în prezent instituțiile nu sunt doate corespunzător, iar acesta reprezintă un factor de risc pentru sănătatea copiilor.

„În ultima perioadă ne-am confruntat cu foarte multe evenimente nefaste legate de sănătatea copiilor. Consider că este de la sine înțeles că toate unitățile de învățământ ar trebui să asigure minimele condiții de asistență medicală. Oricând un copil se poate simți rău și ne aflăm în situația în care, fiind la școală, nu are cine să-i acorde primul ajutor. Din păcate, în Sectorul 6 cele 25 de școli gimnaziale și 14 licee, se confruntă cu probleme acute legate de lipsa personalului medical sau de programul necorespunzător (frecvență foarte redusă a asistenței medicale ca număr de ore săptămânal asigurate). I-am solicitat astăzi ministrului Sănătății, domnul Achimaș - Cadariu să dispună de urgență măsurile organizatorice necesare în așa fel încât toate școlile și liceele indiferent de programul de învățământ și de numărul de elevi să fie asigurate pe toată durata desfășurării programului educațional cu cel puțin un asistent medical cu normă întreagă. Totodată, l-am rugat să dispună măsurile necesare pentru a asigura cabinetele medicale și cele stomatologice cu mijloacele de prim ajutor, consumabile și medicație de urgență”, a declarat Mironescu.

Deputatul a mai precizat că așteaptă ca ministerul să-i prezinte măsurile întreprinse și că nu va renunța până când această situație nu va fi rezolvată, conform unui comunicat de presă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.