Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Atac dur al USR la adresa Puterii: PSD şi ALDE încearcă să blocheze în Parlament achiziţia rachetelor Patriot

usr uniunea salvati romania

Uniunea Salvaţi România susţine că majoritatea PSD - ALDE încearcă, prin absenţa reprezentaţilor săi din Comisia de apărare a Senatului, să blocheze în Parlament legea de achiziţie a primului sistem de rachete Patriot şi că "periclitează" astfel Parteneriatul strategic cu SUA. "Niciunul dintre senatorii PSD - ALDE nu s-a prezentat astăzi la şedinţa Comisiei de apărare şi ordine publică din Senat, cu toate că ştiau că pe ordinea de zi este proiectul de lege care priveşte achiziţia sistemului de rachete Patriot. În lipsa senatorilor PSD - ALDE, şedinţa nu a avut cvorum şi legea nu a putut fi dezbătută", se arată într-un comunicat al USR, transmis marţi Agerpres.

Potrivit senatorului USR Nicu Fălcoi, citat în comunicat, dacă legea de achiziţie a rachetelor Patriot nu va fi adoptată, România nu va reuşi să cheltuie cei 2% din PIB pe care s-a angajat în faţa partenerilor internaţionali că îi va investi în apărare, "iar seriozitatea ţării noastre în interiorul NATO va fi afectată". "Sper totuşi că domnul Dragnea, care sunt sigur că a luat această decizie, se va răzgândi, iar legea va fi discutată cel târziu săptămâna viitoare în Comisia de apărare din Senat. Atât domnul Dragnea cât şi aliaţii domniei sale ar trebui să înţeleagă că securitatea naţională nu este un joc politicianist şi nu poate da foc la ţară doar pentru a-şi salva propria piele", a spus senatorul USR Nicu Fălcoi, membru în Comisia de apărare şi ordine publică.

USR atrage atenţia că în cele zece luni de guvernare PSD - ALDE o mare parte a bugetului Ministerului Apărării Naţionale s-a dus pe cheltuieli curente, mai ales pensii şi salarii, ceea ce "arată concentrarea coaliţiei de guvernare doar pe măsuri populiste, fără o acoperire bugetară reală, în detrimentul înzestrării Armatei". "Uniunea Salvaţi România susţine consolidarea capacităţilor de apărare ale României prin investiţii corespunzătoare şi consideră că nerespectarea angajamentelor luate de ţara noastră nu poate decât să dăuneze reputaţiei României, într-un context geopolitic sensibil. Neacordarea a 2% din PIB pentru apărare a fost chiar unul dintre motivele explicite pentru care parlamentarii USR nu au votat bugetul la începutul acestui an. USR consideră că apartenenţa României la NATO şi Parteneriatul strategic cu SUA sunt esenţiale pentru securitatea naţională, în contextul european dificil, marcat de incertitudinile legate de Brexit şi de agresiunea rusească în vecinătatea UE. România trebuie să fie în continuare un partener credibil şi stabil pentru partenerii europeni şi nord-atlantici, iar acest lucru poate fi demonstrat prin îndeplinirea fermă a obligaţiilor asumate", se subliniază în comunicat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.