Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Baie de sânge la Harkov! Armata Rusiei: 'Peste 800 de militari ai Forțelor Armate ale Ucrainei și mercenari străini au fost uciși!'

război, mariupol, ucraina, rusia, armată, soldați

Atacurile forțelor aerospațiale ruse (VKS) din timpul zilei au lovit punctele de desfășurare a mai multor brigăzi ucrainene, inclusiv în zona Harkovului, iar peste 800 de soldați și „mercenari” ucraineni au fost uciși, a declarat marți, 13 septembrie, reprezentantul oficial al Ministerului Apărării din Rusia, generalul locotenent Igor Konashenkov. Informațiile nu au putut să fie verificate și dintr-o sursă independentă, iar Ucraina nu a prezentat astfel de date.

"Ca urmare a atacurilor, pierderile militarilor ucraineni și ale luptătorilor străini pe zi au depășit 800 de persoane ucise și rănite", a declarat Konashenkov într-un briefing.

El a precizat că atacurile au fost efectuate asupra punctelor de desfășurare temporară a armatei ucrainene în zonele Slavisk, Konstantinovka, Artemivsk și Kurdyumovka din Republica Populară Donețk (DPR), în zona Bereznegovatsy, Murakhivka din regiunea Mykolaiv, Balabino din regiunea Zaporojie și în zona Harkovului.

În ajun, s-a raportat că trupele ruse au ucis peste 300 de soldați ucraineni în direcția Mykolaiv-Kryvyi Rih. Alte aproximativ o mie de persoane au fost rănite.

Cu o zi mai devreme, pe 11 septembrie, Ministerul Apărării al Federației Ruse a numit pierderile regimului de la Kiev din ultimele patru zile în direcțiile Mykolaiv-Kryvyi Rih și Harkov. Ei au reprezentat peste 4.000 de morți și peste 8.000 de răniți.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.