Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Atac jihadist în nord-estul Nigeriei - personal ONU și lucrătorii umanitari au fost vizaţi direct

Bangkok Post
atac Nigeria militari

Persoane suspectate de terorism au atacat oraşul Dikwa din nord-estul Nigeriei, a anunţat ONU marţi, precizând că lucrători umanitari şi personal ONU au fost vizaţi direct, relatează DPA şi AFP, potrivit AGERPRES.

Atacatorii au deschis focul în oraşul Dikwa, din statul Borno, unde se aflau zeci de lucrători umanitari, inclusiv personal ONU.

Mai multe facilităţi de ajutor umanitar au vizate direct în atac, care a început luni noapte şi era încă în desfăşurare marţi, la prânz, a precizat într-un comunicat Edward Kallon, responsabil pentru Nigeria al Oficiului ONU pentru Coordonarea Afacerilor Umanitare (OCHA).

"Mai multe instalaţii umanitare au fost vizate direct. Sunt revoltat să aud că sediile mai multor agenţii de ajutor şi un spital au fost incendiate sau au fost deteriorate", a declarat Kallon.

Citește și: Elena Udrea, condamnată la 8 ani de închisoare cu executare

ONU este profund îngrijorat pentru siguranţa civililor la Dikwa, inclusiv a persoanelor strămutate din afara sau din interiorul taberelor şi a miilor de oameni care s-au întors în comunitate pentru a-şi reface viaţa, se mai notează în comunicat.

"Atacul violent va afecta sprijinul furnizat unui număr de aproape 100.000 de persoane care au nevoie disperată de asistenţă umanitară şi de protecţie, în special în contextul în care pandemia de COVID-19 riscă să se răspândească în statul Borno", a adăugat Kallon.

Nord-estul Nigeriei este vizat frecvent de atacuri teroriste comise de două grupări active în zonă: gruparea teroristă islamistă Boko Haram şi Statul Islamic în provincia Africa de Vest, care a jurat credinţă organizaţiei jihadiste mondiale cu acelaşi nume.

Teroriştii au lansat atacuri şi în statele vecine Camerun, Ciad şi Niger.

Din 2009, mii de persoane au murit au fost ucise de fundamentaliştii islamişti din regiune, iar circa 2,5 milioane de persoane au fost nevoite să-şi părăsească locuinţele.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.