Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Atac la Moscova - Anchetatorii ruşi interoghează în Tadjikistan familiile suspecţilor. Preşedintele Emomali Rahmon supraveghează personal ancheta

observator news
atac moscova

Atac la Moscova - Anchetatorii ruşi interoghează în Tadjikistan familiile suspecţilor. Preşedintele Emomali Rahmon supraveghează personal ancheta

Anchetatori ruşi se aflau marţi în Tadjikistan, pentru a interoga familiile celor patru bărbaţi acuzaţi de comiterea atacului în masă asupra sălii de concerte Crocus City Hall din apropierea Moscovei, au declarat pentru Reuters trei surse de securitate tadjice, scrie news.ro.

Sursele, care nu au fost autorizate să comenteze în mod public, au declarat că oficialii de securitate tadjici au adus familiile în capitala Duşanbe din oraşele Vahdat şi Ghissar, precum şi din districtul Rudaki.

Preşedintele tadjik Emomali Rahmon supraveghează personal ancheta din partea tadjică, au declarat sursele

Luni, în primul său comentariu public cu privire la atac, Rahmon l-a numit un "eveniment ruşinos şi teribil" şi i-a îndemnat pe tadjici să îşi protejeze copiii de influenţele dăunătoare.

Patru bărbaţi de origine tadjică au fost arestaţi preventiv sub acuzaţia de terorism, fiind suspectaţi de comiterea atacului. Alţi trei, tot de origine tadjică, au fost arestaţi preventiv, fiind suspectaţi de complicitate.

Organizaţia Statul Islamic din Khorasan a declarat că este responsabil pentru atac şi a publicat imagini video care, potrivit acestuia, arată masacrul.

Ce se știe despre cei care au atacat la mall

Tribunalul districtual Basmanni din Moscova a admis cererea procurorilor ca toţi cei patru inculpaţi în cazul atacului de la Crocus City Hall să fie arestaţi preventiv. Toţi cei patru bărbaţi vor rămâne în detenţie până la 22 mai, a precizat instanţa.

Fiecare dintre cei patru inculpaţi a fost adus în faţa instanţei în mod individual duminică, iar trei dintre ei au pledat „vinovat” pentru toate acuzaţiile, potrivit agenţiei TASS.

Numele celor patru inculpaţi sunt Dalerdjon Mîrzoev, Saidakrami Raceabalizoda, Şamsidin Fariduni şi Muhammadsobir Faizov.

- Dalerdjon Mîrzoev: Bărbatul de 32 de ani a fost primul acuzat adus în faţa instanţei. Mîrzoev, din Tadjikistan, era înregistrat cu o şedere temporară pentru trei luni în oraşul Novosibirsk din sudul Rusiei, în Siberia, dar aceasta expirase, potrivit RIA Novosti.

- Saidakrami Raceabalizoda: Acesta a apărut ca al doilea acuzat şi a declarat în faţa instanţei că avea documente de înregistrare ruseşti, dar că nu-şi aminteşte unde se află acestea. El a comunicat prin intermediul unui interpret, potrivit RIA Novosti. Raceabalizoda s-ar fi născut în 1994.

- Şamsidin Fariduni: S-a născut în 1998 în Tadjikistan şi este cetăţean al ţării din Asia Centrală. Fariduni a fost angajat oficial la o fabrică din oraşul rus Podolsk şi era înregistrat în oraşul Krasnogorsk, potrivit presei de stat RIA Novosti.

- Muhammadsober Faizov: Cel de-al patrulea acuzat părea că nu răspunde, fiind într-un scaun cu rotile. A fost însoţit de un medic la înfăţişarea sa în faţa instanţei. Faizov era şomer temporar, înainte lucrând într-o frizerie din Ivanovo, un oraş situat la nord-est de Moscova. El este înregistrat în acest oraş, potrivit RIA Novosti. S-ar fi născut în 2004.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.