Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Atac la Tiberiu Niţu: 'E drogat sau e ticălos?!'

Tiberiu Nitu

Procurorul general al României, Tiberiu Niţu, este criticat dur pentru că Parchetul General a redeschis dosarul răpirii jurnaliştilor români în Irak. Jurnalistul Ion Cristoiu afirmă că doar un procuror drogat sau ticălos ar fi putut face aşa ceva.

Vezi şi: Dosarul Răpirii jurnaliştilor pasat de ÎCCJ la Judecătorie

"Pe 18 noiembrie 2009, cînd Corneliu Vadim Tudor a depus plângere penală împotriva lui Traian Băsescu pe motiv că şi-ar fi însuşit o parte din banii pentru răscumpărarea ziariștilor răpiți toată lumea a fost convinsă că e o tiribombă de tip Vadim. (...)

N-a fost luată în serios de nimeni plîngerea penală depusă de Vadim şi pentru că:

1. Drept probă, Corneliu Vadim Tudor a depus cîteva fragmente din cartea lui Ciprian Nastasiu, România prădată. Cartea fusese lansată de fostul procuror pe 16 noiembrie 2009 în cadrul campaniei duse de Coaliția politico-mediatică anti-Băsescu în perspectiva alegerilor prezidențiale din 22 noiembrie 2009. De altfel, chiar plîngerea penală se înscria în bătălia electorală, Vadim fiind unul dintre candidați.

2. Chestia cu banii dați drept răscumpărare în afacerea teroriştilor era la vremea respectivă, ca să zic aşa, un bun comun al Nu-şi imagina nimeni că adevărul despre aceşti bani va fi dat vreodată publicității. Operațiunea, dacă a fost, a presupus folosirea de proceduri şi infiltrați, pe care nici un Serviciu secret din lume nu le dă publicității. Dacă nu ține să se sinucidă, evident.

3. Gestul lui Vadim trecea și drept una dintre hachițele sale binecunoscute. Cu ceva timp mai înainte, lansase împotriva mea acuzații mizere în ipostaza de chibiț al lui Traian Băsescu. Acum, supărat pe Traian Băsescu, îl pîra pe Parchetul General.

Date fiind toate aceste elemente, Parchetul General închide dosarul 1543/P/2009 în 16 martie 2010.

Vezi şi: Băsescu, apel către SRI şi SIE: Să se desecretizeze!/ video

Poate că alte dosare ale lui Traian Băsescu ar merita – să admitem – o redeschidere și de dragul scoaterii fostului președinte de sub semnul unor suspiciuni publice. În cazul plîngerii penale în care Traian Băsescu era acuzat că, împreună cu Vasile Blaga, și-ar fi însușit o parte din banii strînși pentru eliberarea jurnaliștilor răpiți în Irak, trebuia să fii sau drogat sau ticălos ca s-o iei în serios cîtă vreme drept probă erau depuse niște fragmente dintr-o carte. Sunt sigur că însuși Vadim s-ar fi uimit dacă gestul său electoral ar fi fost luat în serios de Parchetul General.

Ei bine, pe 23 martie 2015, Parchetul General condus de penalul Tiberiu Nițu (a obținut certificat de revoluționar și, evident, avantajele materiale de rigoare prin fals în înscrisuri!), decide redeschiderea Dosarului bazat pe plîngerea fantasmagorică a lui C V Tudor.

Spuneam mai înainte că doar un procuror drogat sau ticălos ar fi luat în serios plîngerea penală împotriva lui Traian Băsescu. Tiberiu Nițu e drogat sau e ticălos?!", scrie Ion Cristoiu pe blog.

Vezi şi: Traian Băsescu, atac la procurorul general. Iohannis, victimă colaterală/ video

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.