Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Băsescu, apel către SRI şi SIE: Să se desecretizeze!/ video

sri

Traian Băsescu a fost audiat joi la Curtea Supremă, în dosarul răpirii jurnaliştilor români în Irak. Fostul preşedinte afirmă că acest dosar nu se poate judeca decât declasificat.

"Eu aş vrea să fie redeschis şi puse toate documentele pe masă, veţi vedea o operaţiune strălucită a unui stat care şi-a apărat cetăţenii. Porcăria cu banii insuşiţi e o mizerie ordinară", a declarat Băsescu la B1 TV.

Întrebat dacă Iohannis poate dispune desecretizarea dosarului, Băsescu a răspuns: "Iohannis nu poate să facă declasificarea. Poate să o facă SRI şi SIE."

Fostul şef de stat a mai afirmat că "aducerea lui Omar Hayssam în ţară este un lucru care a deranjat foarte mulţi oameni. Probabil că este poliţa care mi se plăteşte că mi-am făcut onest datoria de şef de stat." "Nu mi-e teamă de niciun dosar", a mai adăugat Băsescu.

Corneliu Vadim Tudor i-a acuzat pe Traian Băsescu şi pe Vasile Blaga, preşedinte al PDL, la acea vreme, că şi-au însuşit o parte din răscumpărarea plătită de statul român pentru eliberarea celor trei jurnalişti români răpiţi în Irak, în anul 2005. Vadim Tudor a afirmat că îşi bazează sesizarea pe afirmaţiile făcute de fostul procuror Ciprian Nastasiu în cartea sa. Suma despre care se vorbeşte este de aproape 4 milioane de dolari.

Pe aceeaşi temă:

Băsescu, audiat la Curtea Supremă: 'E vremea delatorilor'

Traian Băsescu, atac la procurorul general. Iohannis, victimă colaterală

Băsescu îl ameninţă pe Vadim Tudor

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.