Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Atac SÂNGEROS asupra trupelor de menţinere a păcii: 15 MORŢI, între care 6 atacatori

Mali

Cincisprezece persoane, între care șase atacatori, au fost ucise luni într-un atac asupra unei tabere a ONU și într-un schimb de focuri cu forțele Națiunilor Unite în Timbuktu, a informat marți Misiunea integrată a Națiunilor Unite pentru stabilizare în Mali (MINUSMA) într-o declarație de presă citată de DPA şi preluată de AGERPRES.

Cinci gărzi de securitate din Mali, un polițist și un civil au fost uciși și o gardă de securitate locală și șase militari din forțele de menținere a păcii au fost rănite în atacul inițial. Doi dintre răniți au suferit răni grave. Șase atacatori au fost împușcați mortal după ce ONU a trimis elicoptere și forțe de reacție rapidă la locul atacului.

Citeşte şi: Mişcare de ULTIMA ORĂ: Cum ar putea deveni Dacian Ciolos liderul unui partid parlamentar

Acesta a fost al doilea atac asupra forțelor ONU de menținere a păcii în Mali într-o singură zi; patru oameni au fost uciși — printre care doi atacatori — și unul rănit într-un atac care a avut loc la primele ore ale zilei de luni la tabăra ONU din Douentza, din regiunea Mopti.

"Nu am suficiente cuvinte pentru a condamna acest act laș și vrednic de dispreț care are loc la câteva ore după atacul terorist de la Douentza", a spus Mahamat Saleh Annadif, șeful MINUSMA, citat într-o declarație de presă. "Crimele odioase" nu vor afecta hotărârea misiunii ONU de a-și îndeplini mandatul, a adăugat Annadif, care a cerut guvernului din Mali să conlucreze cu ONU pentru a-i aduce în fața justiției pe făptuitori.

Citeşte şi: Descoperirea INCREDIBILĂ a cercetătorilor: proteina care PĂCĂLEŞTE inima .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.