Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Atac terorist intr-o zona de lux din Mogadiscio / Somalia. Cel putin 19 morti

bbc.uk.com
atac terorist

Cel puţin 19 persoane şi-au pierdut viaţa într-un atac asupra unui restaurant situat pe malul mării în capitala somaleză Mogadiscio şi care a fost revendicat de către rebelii islamişti shebab, a anunţat vineri poliţia locală, potrivit AFP.

'Au fost ucise aproape 20 de persoane, între care femei şi copii', a precizat un ofiţer al poliţiei somaleze, Mohamed Abdirahman, calificând atacul împotriva civililor drept un act 'barbar şi brutal'.

După o explozie violentă, persoane înarmate au dat buzna în restaurant. 'Voiau să omoare mai mulţi civili, dar forţele de securitate au salvat majoritatea persoanelor', a adăugat acelaşi reprezentant al poliţiei somaleze.

Rebelii shebab, afiliaţi reţelei Al Qaida, au revendicat atacul în care patru dintre indivizii înarmaţi au fost ucişi, iar unul dintre ei a fost capturat de către forţele de ordine.

'Luptători mujahedini au vizat plaja Lido', au declarat rebelii shebab la Radio-Andalus, antena islamiştilor, calificând atacul drept o 'operaţiune majoră împotriva inamicilor lui Allah'.

În cartierul de lângă plaja Lido din Mogadiscio sunt mai multe restaurante, inclusiv unităţi de lux, unde se opresc oameni de afaceri şi somalezi din diasporă.

Rebelii shebab, alungaţi de la jumătatea anului 2011 din Mogadiscio, apoi în principalele lor bastioane din centrul şi sudul Somaliei, controlează în continuare vaste zone rurale, unde desfăşoară operaţiuni de gherilă şi comit atentate sinucigaşe.

Uneori, ei comit atacuri şi în capitala somaleză împotriva simbolurilor guvernului fragil sau împotriva forţei militare a Uniunii Africane în Somalia (AMISOM), care sprijină autorităţile.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.