Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ATAC VIOLENT la ONU: Emmanuel Macron și-a ieșit din fire la adresa lui Bashar al-Assad

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam  Emmanuel Macron

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a afirmat marţi într-o conferinţă de presă, cu ocazia Adunării Generale a ONU, că liderul de la Damasc, Bashar al-Assad, este un criminal, transmite AFP.

"Bashar al-Assad este un criminal, va trebui să fie judecat şi să răspundă pentru crimele sale în faţa justiţiei internaţionale", au fost cuvintele lui Macron. El a precizat că poporul sirian este cel care trebuie să îşi aleagă liber viitorul conducător, scrie agerpres.ro.

Citește și: Știi ce consumi? A fost identificat un parizer cu până la 12 E-uri, produse doar cu grăsimi saturate și peste 55% din doza zilnică de sare în doar 100g de produs

Îndepărtarea de la putere preşedintelui Siriei nu este însă o condiţie prealabilă pentru negocierile de pace în Siria, a mai declarat şeful statului francez. În discursul său din plenul Adunării Generale, el a a apreciat că negocierile de la Astana pentru soluţionarea conflictului din Siria, cu participarea Rusiei, a Iranului şi a Turciei, au permis încheierea au înlocuit practic procesul de pace eşuat coordonat de Naţiunile Unite, dar nu sunt adecvate. Prioritatea Franţei, care va prezida în octombrie Consiliul de Securitate al ONU, va fi asigurarea accesului ajutoarelor umanitare şi medicale pe tot teritoriul Siriei, a anunţat Macron.

Citește și: Paradoxul gigantului RCS&RDS: Din ce în ce mai puternic pe o piață unde devine un jucător tot mai mic!

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.