Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Atac virulent la adresa lui Ludovic Orban. Vechiul PDL lansează un nou mesaj copy-paste pe modelul celui din 2018

orban citu

Pe rețele de socializare mai mulți lideri din echipa de susținători ai lui Florin Cîțu au lansat un atac sincron la adresa președintelui PNL, Ludovic Orban. Raluca Turcan, Cristian Băcanu, Pavel Popescu se numără printre primii care au rostogolit mesajul prin care președintele PNL este „tras de urechi” ca urmare a declarațiilor făcute aseară la Realitatea TV.

In legătură cu ultimele apariții publice ale președintelui PNL, Ludovic Orban, echipa celor care susțin candidatura lui Florin Cîtu dezaprobă comportamentul lipsit de fair-play politic si declarațiile acestuia care aduc grave prejudicii partidului nostru.

Considerăm că este dezonorant pentru președintele PNL să susțină campania de linșaj public a premierului susținut de Partidul National Liberal. Nu a mai existat niciodată în istoria PNL un astfel de moment și este de dorit să nu mai existe altul nici în viitor.  Nu este normal ca actualul președinte al PNL să asiste fără reacție și chiar să încurajeze acuzații grave si derapaje de limbaj la adresa Premierului liberal. Nu este normal ca liderul PNL să-l atace pe Președintele României, cel mai solid partener politic al partidului nostru, în ultimii 7 ani.

Mizele și ambițiile personale nu trebuie urmărite de niciun membru PNL, cu atât mai mult de către președinte în exercițiu, în detrimentul mizelor partidului și ale guvernării. Atacarea propriilor colegi, a guvernării și a Președintelui României este contraproductivă pentru partidul nostru, iar campania internă pentru funcția de președinte al PNL nu trebuie să se transforme într-o răfuială de ordin personal, care să ne vulnerabilizeze în fața adversarilor.

În aceste condiții, trebuie să-i mulțumim actualului președinte al partidului pentru tot ce a făcut bun până acum pentru PNL, să-l îndrumăm spre o ieșire cât mai onorabilă din actuala campanie și,  sperăm,  pe 25 septembrie, din funcția pe care deja nu o mai onorează conform așteptărilor și intereselor partidului nostru.

Acest tip de atac ne aduce aminte de momentul referendumului pentru familie, eveniment contestat de mare parte a echipei care astăzi îl susține pe Florin Cîțu, dar, paradoxal, susținut de cealaltă parte de susținători ai actualului prim-ministru. Ne aducem aminte de Pavel Popescu care atunci, alături de alți lideri conservatori-creștini precum Robert Sighiartău, încurajau oamenii să meargă la vot, dar și de Alina Gorghiu sau Mara Mareș care susțineau opusul.

În 2018, echipa progresiștilor din PNL era extrem de indignată de faptul că Ludovic Orban nu s-a opus referendumului pentru familie. Ne aducem aminte că șeful PNL îi îndemna pe toți liberalii să facă ce le dictează conștiința, iar el, în persoană, avea să participe la vot. Eșecul referendumului le dădea aripi unei echipe contestatare care fusese scoasă de la butoane în 2017. Aceasta a profitat de moment pentru a-i cere demisia președintelui în funcție. Alina Gorghiu, poate cea mai vocală voce de atunci scria mesajul:

Conducerea PNL a aruncat partidul într-o nouă aventură şi către un nou eşec politic, care ne-a rupt de 70% din electoratul liberal. Conducerea PNL nu uneşte, ci dezbină. Nu modernizează, ci propune o politică retrogradă. #ajunge"

Ca ea au fost mulți atunci, printre care Cristian Bușoi, Cezar Preda sau Cătălin Predoiu. La acea vreme se vorbea de un atac concertat de către vechea echipă PDL care astăzi se află în spatele competitorului lui Ludovic Orban pentru șefia Partidului Național Liberal, Florin Cîțu. Nu e clar cine gândește aceste atacuri sincron, dar se poate bănui că este vorba despre aceeași persoană.

După momentul 2018 Ludovic Orban avea să ducă partidul către cele mai importante victorii înregistrate vreodată: 27% la alegerile Euro-Parlamentare din 2019, victorie alături de Klaus Iohannis la alegerile prezidențiale și cel mai important avea să aducă cel mai mare scor înregistrat vreodată de Partidul Național Liberal după revoluție, 35% la alegerile locale. Se pare că acest tip de atac îi poartă noroc!


ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.