Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Atacantul Demba Ba face un apel pentru minoritatea uigură din China

osservatoriodiritti.it
uiguri

Atacantul Demba Ba, care a jucat în anii trecuţi la Shanghai Shenhua, a condamnat, într-un interviu pentru BBC, acţiunile Chinei împotriva minorităţii uigure şi a cerut lumii fotbalului să i se alăture.

“Mişcarea Black Lives Batter este mai puternică atunci când este susţinută de oameni care nu sunt de culoare. Când vom vedea restul lumii susţinându-i pe musulmani?”, a spus fotbalistul în vârstă de 35 de ani, legitimat la Istanbul Başakşehir. “Trebuie să încerc să organizez ceva pentru ca fotbaliştii să se strângă şi să discute despre această problemă, pentru că nu mulţi oameni vor asta. Ştiu că sunt fotbalişti care vor să lupte pentru dreptate, jucători de toate religiile. Ca sportivi, avem o putere de care nu suntem conştienţi. Dacă ne unim şi discutăm, se schimbă lucrurile. Dacă susţinem ceva, oamenii ni se alătură”, a adăugat el.

Potrivit presei internaţionale, peste un milion de oameni ar fi ţinuţi fără proces în lagăre în China, doar pentru că sunt uiguri. În plus, guvernul chinez ar fi separat copiii uiguri de părinţii lor şi ar fi forţat femeile să fie sterilizate. Imagini cu prizonieri uiguri legaţi la ochi care sunt duşi la trenuri au apărut în social media.

China, care iniţial a negat existenţa lagărelor, susţine acum că acestea sunt de fapt şcoli pentru pregătire antiextremism.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.