Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Atacat de democrații din SUA, Netanyahu le-a dezvăluit aliaților republicani planurile pentru Fâșia Gaza

intpolicydigest.org
Benjamin Netanyahu

Premierul Benjamin Netanyahu le-a spus miercuri senatorilor republicani americani că Israelul își va continua eforturile de a învinge gruparea militantă palestiniană Hamas în Fâșia Gaza, le-au spus legiuitorii jurnaliştilor după ce liderul israelian li s-a adresat la un prânz de partid.

"Va face ceea ce a spus că va face. Va termina ce a început", a spus senatorul Jim Risch, potrivit Reuters.

Liderul conservator israelian a vorbit cu senatorii republicani prin legătură video la aproape o săptămână după ce liderul majorității democrate din Senat, Chuck Schumer, a rostit un discurs în Senat, criticându-l dur pe Netanyahu, pe care l-a descris ca pe un obstacol în calea păcii și îndemnând la organizarea de alegeri în Israel. Întâlnirea de miercuri a subliniat polarizarea politicii americane cu privire la Israel.

Netanyahu a fost de multă vreme apropiat de republicani, care l-au acuzat pe Chuck Schumer că încearcă să-l "înlăture de la putere" pe liderul israelian. "I-am cerut o actualizare despre război, despre eliberarea ostaticilor și despre eforturile de a învinge Hamas şi am primit-o. I-am spus că Israelul are tot dreptul să se apere și a spus că exact asta continuă să facă", a spus senatorul John Barrasso.

Benjamin Netanyahu și democrații americani

Liderii democrați s-au confruntat cu diviziunile din partidul lor din cauza catastrofei umanitare din Gaza, la cinci luni de la un război care a început cu atacurile militanţilor Hamas împotriva Israelului de pe 7 octombrie. Un purtător de cuvânt al lui Schumer a spus că Benjamin Netanyahu a cerut să se adreseze şi democraților, dar Chuck Schumer a refuzat, spunând că astfel de discuţii nu ar trebui să fie partizane. "Îmi pasă profund de Israel și de viitorul său pe termen lung. Când faci ca problema să devină partizană, rănești obiectivul de a ajuta Israelul", le-a spus Schumer jurnaliştilor.

Progresiștii i-au cerut președintelui democrat Joe Biden să facă mai multe presiuni asupra Israelului pentru a atenua criza umanitară din Gaza, unde grupurile umanitare au avertizat cu privire la foamete, iar oficialii americani susţin că peste 30.000 de civili au fost uciși acolo.

Jim Risch, principalul republican din Comisia de Relații Externe a Senatului, a declarat că Netanyahu a discutat despre victimele civile și necesitatea de a fi trimise mai multe ajutoare în Gaza. A spus că premierul israelian "susţine foarte mult" planurile de a fi construit un port temporar și de a aduce ajutoare pe mare. "Este foarte sensibil la faptul că fiecare victimă civilă este un eveniment foarte nefericit", a spus Risch.

Liderul republican al Senatului, Mitch McConnell, a spus că Netanyahu a făcut o prezentare și apoi a răspuns la întrebările senatorilor. "I-am spus clar că nu este treaba SUA să ofere unui aliat democratic sfaturi despre data alegerilor sau despre ce fel de campanie militară ar putea desfășura", le-a spus senatorul McConnell jurnaliştilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.