Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Atacat dur de Iohannis, Dragnea anunță 'una din cele mai importante reușite'

Dragnea explica

La scurt timp după ce președintele Iohannis a criticat din nou, în plenul CSM, faptul că persoane condamante penal ocupă funcții înalte în stat, Liviu Dragnea, președintele PSD și al Camerei Deputaților, anunță o importantă reușită.

„Majorarile salariale din sănătate au redus semnificativ plecările medicilor din România. E una din cele mai importante reușite ale programului nostru de guvernare!”, scrie Dragnea pe Facebook, alături de un link spre un articol din „Ziarul financiar”, cu titul Prima veste bună din 2018. Creşterile salariale din sănătate ţin medicii în ţară. Numărul medicilor care vor să plece s-a redus cu 70%”.

Vezi și: Ieftin și rapid: trucul care te scapă de gheața de pe parbriz fără efort

Doar 870 de medici au solicitat documente pentru a lucra în afara ţării în 2017, cu circa 70% mai puţini decât în aceeaşi perioadă din 2016, potrivit calculelor ZF pe baza datelor oferite de Colegiul Medicilor din România (CMR). Datele arată că creşterea veniturilor din sistemul sanitar a temperat exodul medicilor români, după ce anual plecau din ţară peste 2.000 de medici.

Salariul mediu net în sănătate la nivelul lunii octombrie 2017 a fost cu 24% mai mare decât în octombrie 2016 şi a ajuns la 2.681 de lei, potrivit Institutului Naţional de Statistică. Măririle salariale din sănătate au plasat anul trecut sectorul medical în top cinci domenii cu cele mai mari creşteri salariale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.