Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Atacatorul din Pittsburgh, pus sub acuzare pentru crimă! Donald Trump trage un semnal de alarmă: 'Este teribil ce se întâmplă cu ura în ţara noastră'

Un bărbat suspectat că a ucis 11 persoane la o sinagogă din Pittsburgh a fost pus sub acuzare pentru crimă, după cel mai grav atac anti-semit din istoria recentă a Statelor Unite, scrie BBC, conform news.ro.

Robert Bowers, în vârstă de 46 de ani, este acuzat că a deschis focul la sinagoga Tree of Life în timpul slujbei de Sabat. El este subiectul a 29 de capete de acuzare, printre care şi folosirea unei arme de foc pentru a comite o crimă.

Procurorii federali au informat că îl vor acuza şi de crime motivate de ură iar suspectul ar putea primi pedeapsa cu moartea.

Preşedintele american, Donald Trump, a numit atacul ca fiind „o crimă în masă”. Şase persoane, printre care şi patru poliţişti, au fost răniţi în atacul de sâmbătă. De asemenea, suspectul a fost rănit.

Sute de persoane s-au adunat mai târziu pentru un priveghi pentru victimele atacului la sinagoga din cartierul Squirrel Hill.

Bine de știut - Care sunt semnele care prevestesc un cutremur cu 24 de ore înainte

Cele 29 de capete de acuzare sunt: 11 pentru obstrucţionarea dreptului la libertatea de religie care a rezultat în deces, 11 pentru folosirea unei arme de foc pentru a comite o crimă, patru pentru obstrucţionarea dreptului la libertate religioasă rezultând în rănirea corporală a unui ofiţer de poliţie, trei pentru folosirea şi tragerea cu o armă de foc.

Bowers a atacat sinagoga Tree of Life din Pittsburgh sâmbătă, în timpul slujbei de Sabat, atunci când era plină. El a strigat în timpul atacului „toţi evreii trebuie să moară”, împuşcând mortal 11 persoane şi rănind alte şase.

El s-a predat ulterior autorităţilor.

Vorbind în faţa reporterilor la Baza Air Force Andrews, preşedintele american, Donald Trump, a lăudat intervenţia autorităţilor şi l-a numit pe suspect ca fiind „un nebun”.

El a declarat că ar dori să existe mai mulţi paznici înarmaţi la sinagogi şi la alte locuri de cult şi să fie impuse mai multe pedepse cu moartea pentru criminalii condamnaţi.

„Este teribil ce se întâmplă cu ura în ţara noastră şi sincer, peste tot în lume. Ceva trebuie făcut”, a declarat Trump

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.