Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Atacul din catedrala ortodoxă coptă din Cairo a fost un atentat sinucigaş; trei suspecţi reţinuţi

www.theguardian.com
atentat catedrală Cairo

Preşedintele egiptean Abdel-Fattah al-Sissi a declarat luni că atacul comis duminică asupra principalei catedrale ortodoxe copte din Cairo a fost comis de un atacator sinucigaş care a folosit o centură cu explozibili, relatează DPA.

Trei suspecţi au fost arestaţi şi sunt interogaţi, a anunţat preşedintele al-Sissi în cursul unei ceremonii funerare militare pentru victimele atacului.

Potrivit preşedintelui egiptean, atacatorul sinucigaş a fost identificat drept Mahmoud Shafiq Mohammed Mustafa, cu vârsta de 22 de ani.

Citește și: În Siria a început BĂTĂLIA FINALĂ: Avans ZDROBITOR al armatei siriene

Anterior, oficiali şi supravieţuitori ai atacului declaraseră pentru media locale că o bombă ar fi fost plasată în biserică.

Cel puţin 25 de persoane, în majoritate femei, şi-au pierdut viaţa, şi alte 49 au fost rănite în explozia produsă duminică în catedrala coptă din Cairo, a anunţat duminică televiziunea de stat egipteană, citându-l pe ministrul sănătăţii, Ahmed Emad al-Din, potrivit agenţiilor de presă internaţionale Reuters şi DPA.

Potrivit unor surse de securitate, citate de Reuters, printre cei decedaţi se află cel puţin şase copii.

Explozia a avut loc în jurul orei locale 10:00 (08:00 GMT).

Atentatul nu a fost deocamdată revendicat, dar a fost salutat pe reţelele de socializare de susţinători ai organizaţiei jihadiste Statul Islamic.

Un dispozitiv exploziv ce conţinea în jur de 12 kg de trinitrotoluen a fost detonat în partea de catedrală destinată femeilor, au indicat surse de securitate.

Ortodocşii de rit copt formează aproximativ 10% din populaţia de 90 de milioane de locuitori a Egiptului şi cea mai numeroasă comunitate creştină din Orientul Mijlociu. Ei denunţă însă de multă vreme discriminările la care au fost supuşi sub regimurile egiptene succesive, anunță Agerpres.

Forţele de securitate egiptene luptă împotriva insurgenţilor islamişti conduşi de ramura grupării Statul Islamic (SI) din nordul Sinaiului, unde sute de soldaţi şi poliţişti au fost ucişi. Insurgenţii au lansat de asemenea atacuri sângeroase la Cairo şi în alte oraşe egiptene.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.