Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Atacul Hamas în Israel ar fi avut un interes geopolitic. Netanyahu acuză: 'E unul dintre motive!' (VIDEO)

X Benjamin Natanyahu
Benjamin Natanyahu

Atacul Hamas în Israel ar fi avut un interes geopolitic. Netanyahu acuză: 'E unul dintre motive!'

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a afirmat joi că şocul provocat de atacul comis pe 7 octombrie de mişcarea islamistă Hamas împotriva Israelului a vizat împiedicarea extinderii relaţiilor paşnice în Orientul Mijlociu şi i-a cerut Londrei să sprijine în continuare contraofensiva israeliană, transmite Reuters, informează Agerpres.

''Am fost pe punctul de extindere a acelei păci şi distrugerea acestei extinderi este unul dintre motivele pentru care a fost făcută această acţiune'', i-a spus Netanyahu premierului britanic Rishi Sunak, aflat în vizită în Israel.

''Aceasta este cea mai întunecată oră. Asta înseamnă că acesta este un război lung şi vom avea nevoie de sprijinul dumneavoastră continuu'', a adăugat şeful executivului israelian adresându-se omologului britanic.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a mai declarat că ţara sa se luptă cu o "axă a răului" condusă de Iran, preluând o expresie folosită cândva de fostul preşedinte american George W. Bush.

"Hamas sunt noii nazişti, noul ISIS, şi trebuie să luptăm împotriva lor împreună", a declarat Netanyahu, relatează News.ro. El a adăugat că este "bătălia întregii lumi civilizate", iar de partea cealaltă se află "o axă a răului, condusă de Iran", care include şi Hezbollah, relatează CNN.

Israelul s-a angajat într-un "război lung" şi are nevoie de "sprijinul continuu" al Marii Britanii, a spus Benjamin Netanyahu.

Ce spune Rishi Sunak

De partea sa, Rishi Sunak a promis că Londra va fi alături de Israel, salutând decizia de a se permite intrarea ajutoarelor umanitare în Fâşia Gaza.

El a spus că Israelul face tot ce poate pentru a limita decesele în rândul civililor. ''Ştiu că luaţi toate măsurile de precauţie pentru a evita rănirea civililor, în contrast direct cu teroriştii Hamas'', a spus Sunak.

''Salut decizia de ieri a dumneavoastră de a asigura că rutele către Gaza vor fi deschise pentru intrarea ajutorului umanitar. Sunt mândru că stau aici alături de dumneavoastră. Vom fi alături de dumneavoastră, solidari. Vom fi alături de poporul dumneavoastră şi vrem de asemenea să câştigaţi'', a adăugat premierul britanic.

Rishi Sunak se va îndrepta joi către Arabia Saudită, unde se va întâlni cu prinţul moştenitor Mohammed bin Salman, a anunţat un purtător de cuvânt al şefului guvernului de la Londra.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.