Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Atacul Hezbollah din nordul Israelului face valuri: un regat arab își îndeammnă cetățenii să plece din Liban

South Front
Hezbollah

Bahreinul şi Emiratele Arabe Unite (EAU) au criticat duminică seară atacul efectuat câteva ore mai devreme de Hezbollah în nordul Israelului, acuzând în special Libanul de pasivitate în faţa acţiunilor puternicei formaţiuni şiite, relatează AFP, potrivit Agerpres.

"Agresiunea unui stat împotriva altuia este interzisă prin dreptul internaţional", a afirmat pe Twitter şeful diplomaţiei de la Manama, Khalid bin Ahmed Al Khalifa. El a acuzat Libanul că urmăreşte ca un "spectator luptele care se desfăşoară la frontierele sale şi care expun pericolului poporul său". Statul libanez dă astfel dovadă de o "mare lipsă de fermitate în faţa responsabilităţilor sale", a mai spus el. Pe de altă parte, Ministrul de Externe i-a îndemnat pe cetăţenii săi aflaţi în Liban să părăsească această ţară "imediat", a informat agenţia oficială BNA.

Formaţiune armată şi actor politic major în Liban, Hezbollahul este un aliat al Iranului, a cărui influenţă tot mai mare în regiune provoacă îngrijorarea Bahreinului şi a altor ţări de la Golf.

Ministrul de stat pentru afaceri externe al EAU, Anwar Gargash, a reacţionat şi el în acelaşi sens în legătură cu escaladarea la frontiera libanezo-israeliană declanşată duminică de o operaţiune a Hezbollah. "Decizia de a face război, pace ori a menţine stabilitatea trebuie să fie o decizie a statului", a afirmat el pe Twitter.

Hezbollahul libanez a afirmat în cursul după-amiezii că a "distrus" un "vehicul militar" al armatei israeliene în apropiere de frontieră în nordul Israelului.

Potrivit unei surse apropiate Hezbollahului, este vorba despre o "ripostă" la o lovitură israeliană care a ucis la 24 august, în Siria, doi membri ai formaţiunii şiite libaneze.

Citește și: Softul STS o să numere voturile la prezidențiale .

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.