Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Atacul iranian asupra forțelor americane din Irak bulversează acțiunile europene: Indicele se află în scădere

R Street Institute
deficit economie buget

Acțiunile europene au scăzut miercuri, după ce rachete iraniene au fost lansate asupra forțelor americane din Irak, investitorii fugind de activele de risc, pe fondul temerilor privind o escaladare militară a conflictului în Orientul Mijlociu, potrivit Mediafax.ro.

Indicele pan-european STOXX 600 a scăzut cu 0,5% cu 0807 GMT, în special în urma căderii acțiunilor companiilor germane.

Companiile cele mai afectate sunt ccele din indistria chimică, în timp ce acțiunile companiilor de petrol și gaz s-au majorat, în perspectiva creșterii prețurilor petrolului cauzate de eventuale întreruperi ale livrărilor din Orientul Mijlociu.

Citește și: ALERTĂ Echipele de salvare iraniene au găsit cutia neagră a avionului de pasageri ucrainean prăbuşit lângă Teheran

Furnizorii europeni ai Boeing, Senior Plc și Safran au căzut după ce un Boeing 737 aparținând Ukraine International Airlines s-a prăbușit după decolare în Iran.

Prețul petrolului Brent a crescut cu 1,4% la 69,21 dolari barilul.

Activele de refugiu, cum sunt aurul și yenul japonez au înregistrat creșteri. În schimb acțiunile asiatice au căzut - indicele Nikkei 225 cu 1,3% iar Hang Seng din Hong Kong cu 0,8%.

Citește și: Anunțul armatei irakiene - Câte rachete iraniene au lovit bazele americane

La București, bursa era la ora 11.00 în scădere ușoară, indicele BET al celor mai lichide acțiuni înregistrând un minus de 0,25%, la 9.861 puncte. Din cele mai lichide 16 acțiuni, doar trei înregistrau creșteri - BVB, MedLIfe și OMV Petrom.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.