Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Atacul unei bande de motocicliști înarmați din Nigeria, soldat cu 30 de morți în satul Zamfara

Al Jazeera
nigeria, atac

Cel puţin 30 de persoane au fost ucise într-un atac întreprins într-un sat din nord-vestul Nigeriei, în statul Zamfara, devenit prada unor bande înarmate care terorizează populaţia, potrivit poliţiei şi unor locuitori, relatează marţi AFP, potrivit agerpres.ro.

Citește și:  Gabriela Firea, ACUZAȚII BOMBĂ la adresa lui Carmen Dan: 'Când am spus că am fost filată, toți au râs. Acum s-a demonstrat'

Indivizi înarmaţi care circulau cu motociclete au atacat duminică satul Kware, în districtul Shinkafi, deschizând focul asupra locuitorilor şi incendiind case.

Săptămâna trecută, aproximativ şaizeci de persoane au fost ucise de către bandiţi care acţionează în regiunea din nord-vest, unde statul nigerian este rar în măsură să asigure securitatea.

Crescătorii de animale şi agricultorii din această regiune sunt supuşi constant de ani de zile atacurilor unor bande criminale care devastează satele, fură animale şi răpesc locuitori pentru a obţine răscumpărări.

În iulie 2018, Amnesty International a estimat că statul Zamfara este la cheremul unor grupuri criminale înarmate, ''care au ucis sute de persoane în ultimii doi ani''.

Statul Zamfara este un bastion al preşedintelui Muhammadu Buhari, care a fost reales recent pentru un al doilea mandat. De la victoria sa în alegeri, el s-a angajat să-şi continue lupta împotriva insecurităţii din ţară.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.