Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Atacuri dure în presa internaţională după protestele din România: 'Unul din cele mai corupte state din UE'

Inquam Photos / Octav Ganea
proteste 17.12.2017

Zeci de mii de români au ieşit în stradă, în această seară pentru a protesta şi a încerca să stopeze intenţia PSD-ALDE de a modifica legile justiţiei. Deşi în ţară a fost o vreme extrem de rece, românii au ieşit la manifestaţii. Presa internaţională a reacţionat imediat.

Citeşte şi: Manifestanţi către jandarmi: Când o să vă taie cu sabia şi n-o să puteţi folosi înregistrarea video, o să plângeţi! Nu suntem duşmani!

In Bucuresti, aproximativ 4.000 de protestatari au marsaluit de la sediul Guvernului pana la Parlament, unde deputatii vor incepe luni dezbaterile privind modificarile codului penal. La inceputul acestei luni, social-democratii si-au folosit majoritatea parlamentara pentru a aproba o revizuire judiciara care ameninta sa puna sistemul justitiei sub control politic, informează Reuters.

Citeşte şi: ALERTĂ Fâşia Gaza a lansat două rachete către Israel: S-a declanşat alarma antiaeriană

Comisia Europeana, Departamentul de Stat al SUA, presedintele tarii si mii de magistrati au criticat modificarile aduse legilor justitiei, spunand ca acestea ar putea deraia statul de drept. Guvernul, insa, neaga acest lucru, conform hotnews.ro. In fata Parlamentului, protestatarii au scandat "Cuibi de hoti" si "Ne dorim dreptate, nu coruptie". Alte mii de persoane au protestat in orasele mari ale tarii, precum Iasi, Cluj sau Timisoara. Incercarile social-democratilor de a schimba legile justitiei s-au desfasurat pe tot parcursul anului 2017, intr-unul din cele mai corupte state din Uniunea Europeana.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.