Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Atacuri furibunde ale armatei azere asupra enclavei Nagorno-Karabah. Armenii anunță sute de morți și răniți și pierderi grele pricinuite inamicului (VIDEO)

Trupele terestre azere au lansat un nou atac la scară largă asupra disputatei regiuni Nagorno-Karabah, potrivit Ministerului Apărării armean, care a vorbit despre "lupte grele", informează sâmbătă dpa preluat de agerpres.

Vezi și: Șeful DNA detonează NUCLEARA: dosare în lucru care vizează Primăria Capitalei și primăriile de sector

Trupele azere au avansat asupra regiunii, deţinută de creştini armeni separatişti, atât din nord, cât şi din sud, a precizat ministerul, care a adăugat că trei avioane de vânătoare azere au fost doborâte.

Nu a fost posibilă verificarea imediată a informaţiilor din surse independente.

Puterile mondiale au cerut încetarea focului între Azerbaidjan şi Armenia de duminică, când luptele pentru regiune, care este oficial parte a Azerbaidjanului predominant musulman, au erupt din nou.

Sursele armene au anunţat numărul morţilor în luptele din regiune, unde locuiesc aproximativ 145.000 de oameni, la peste 200, în timp ce Azerbaidjanul a declarat cel mai recent că 19 civili au fost ucişi şi 60 răniţi.

Armenia declară că Azerbaidjanul a adus noi trupe în zona de conflict, ceea ce guvernul de la Baku nu a confirmat.

Azerbaidjanul şi Armenia au purtat anterior un război pentru Nagorno-Karabah la sfârşitul anilor 1980 şi începutul anilor 1990, în timp ce treceau la tranziţie devenind ţări independente pe fondul prăbuşirii Uniunii Sovietice.

Războiul, care s-a încheiat cu un tratat de pace fragil în 1994, se estimează că a luat viaţa a zeci de mii de oameni, inclusiv peste o mie de civili.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.