Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Atacurile aeriene ale Israelului la periferia Damascului au ucis și rănit mai mulți soldați sirieni

politico.com
avioane de lupta

Patru soldaţi sirieni au fost ucişi şi alţi patru au fost răniţi luni dimineaţa, în urma unor loviturile efectuate de Israel la periferia capitalei Damasc, conform informaţiilor transmise de presa de stat siriană, transmite AFP, citat de Agerpres.

"La 2:20 a.m. (23:20 GMT duminică), inamicul israelian a efectuat un atac aerian din Golanul ocupat, vizând zone de la periferia Damascului", a declarat agenţia de ştiri Sana.

Patru soldaţi au fost ucişi, alţi patru au fost răniţi, atacul provocând, de asemenea, pagube materiale, a spus Sana, adăugând că apărarea aeriană siriană a interceptat o parte din rachete.

Un corespondent AFP din Damasc a declarat că a auzit mai multe explozii în timpul nopţii.

De la începutul războiului din Siria în 2011, Israelul a realizat sute de lovituri aeriene împotriva poziţiilor regimului sirian, precum şi a forţelor iraniene şi a Hezbollah, aliaţi ai Damascului.

De la începutul conflictului, care a ucis peste 500.000 de oameni, regimul de la Teheran a trimis militari în sprijinul armatei siriene, pe care i-a prezentat drept consilieri. Mai mulţi dintre aceştia au fost ucişi în loviturile israeliene.

Statul israelian comentează rar astfel de atacuri, dar afirmă că doreşte să împiedice Iranul să îşi consolideze influenţa la graniţa sa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.