Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Atacurile de la granița României îngrijorează: Germania va trimite avioane de luptă în țara noastră -sursă

El Pais
Eurofighter

Germania va trimite patru avioane Eurofighter în România pentru a sprijini misiunea de poliție aeriană a NATO începând de la sfârșitul lunii noiembrie, a declarat o sursă din domeniul securității, potrivit Reuters.

Sursa susține că primii dintre cei până la 80 de soldați germani care vor fi găzduiți la baza militară Mihail Kogălniceanu vor ajunge în România joi.

Forțele aeriene germane au sprijinit și în trecut misiunea de poliție aeriană a NATO în România. În ultima perioadă, alianța și-a consolidat prezența de-a lungul flancului estic ca urmare a invaziei Rusiei în Ucraina.

Decizia privind transferul avioanelor germane a fost luată și ca urmare a înmulțirii atacurilor rusești asupra porturilor ucrainene de la Dunăre.

Atacurile, la doar câteva sute de metri de granița cu România, și resturile de drone găsite în județul Tulcea, au crescut riscurile privind securitatea.

În septembrie, șeful NATO, Jens Stoltenberg, a calificat drept „destabilizatoare" loviturile rusești din apropierea graniței, chiar dacă nu există indicii că Rusia intenționa să lovească un membru NATO.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.