Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Atelier de film documentar pentru liceeni, la Muzeul Naţional Cotroceni

Muzeul Național Cotroceni

Muzeul Naţional Cotroceni invită liceenii să se înscrie la atelierul de film documentar Cotroceni IStory, o introducere în arta documentară ca modalitate de înţelegere şi prezentare a contextului, istoriei şi poveştilor cartierului Cotroceni, din perspectiva personală a participanţilor, conform news.ro.

Pe parcursul a două săptămâni, tinerii cursanţi vor avea ocazia, alături de noţiunile teoretice, să-şi însuşească tehnicile necesare pentru realizarea unor scurte materiale video care să vizeze comunitatea din jurul cartierului Cotroceni şi a Muzeului Naţional Cotroceni.

Sesiunile introductive în filmul documentar vor fi completate de „munca de teren”, de explorarea şi identificare a temelor, fie din interiorul muzeului, fie din cartierul Cotroceni, care vor deveni subiectele viitoarelor filme documentare.

Următoarele întâlniri ale atelierului vor fi dedicate activităţilor de producţie şi post-producţie a scurtmetrajelor realizate de participanţi.

Prin intermediul artei documentare, tinerii vor avea ocazia să descopere cartierul Cotroceni, să afle istoria sa şi a muzeului şi să înţeleagă relaţia pe care locuitorii o au cu spaţiul din jurul lor.

Atelierul Cotroceni IStory este susţinut de Elena Borcea, regizor şi antropolog, şi se va desfăşura în perioada 4 - 17 iulie, la Muzeul Naţional Cotroceni.

Înscrierile se realizează până pe 28 iunie, prin completarea formularului disponsibil pe site-ul www.muzeulcotroceni.ro, la secţiunea Proiecte/Cotroceni IStory.

Atelierul de film documentar Cotroceni IStory este realizat în cadrul proiectului cu acelaşi nume realizat de Muzeul Naţional Cotroceni şi co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.