Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Atelier de haine 'fake' depistat de polițiștii din Alba

www.cyd.ro
mascați, percheziții

Peste 750 de articole de îmbrăcăminte sport susceptibile a fi contrafăcute şi aproape 10.000 de însemne ale unor mărci protejate au fost descoperite de poliţiştii din Alba, miercuri, în urma unor percheziţii făcute la un atelier care funcţiona ilegal şi două locaţii din Alba Iulia, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Ieşire dură din interiorul Băncii Naţionale! Omul lui Mugur Isărescu ‘atacă la baionetă’

Potrivit unui comunicat de presă dat publicităţii miercuri, de Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Alba, percheziţiile au fost efectuate de poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din IPJ Alba, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, la locaţii din Alba Iulia aparţinând unor persoane bănuite că ar fi contrafăcut articole vestimentare.

"Astfel, poliţiştii au descoperit un atelier care funcţiona ilegal şi două locaţii unde, cele două persoane bănuite de contrafacerea hainelor, depozitau materialele folosite. Poliţiştii au ridicat, pentru continuarea cercetărilor, peste 750 de articole de îmbrăcăminte susceptibile a fi contrafăcute, respectiv treninguri, tricouri, pantaloni sport, căciuli şi peste 9.600 de abţibilduri inscripţionate cu însemnele unor mărci, aparatură şi materiale utilizate în activitatea infracţională dar şi suma de 9.000 de euro şi 8.000 de lei", se arată în comunicatul menţionat.

Citește și: Propunere șocantă! O susținătoare USR-PLUS vrea ca avortul să fie obligatoriu!

Potrivit sursei citate cercetările oamenilor legii arată faptul că, în perioada ianuarie 2018 - martie 2019, un bărbat şi o femeie din Alba Iulia ar fi confecţionat articole de îmbrăcăminte pe care le-ar fi inscripţionat, fără drept, cu însemnele unor mărci cunoscute, iar articolele vestimentare ar fi fost comercializate, ulterior, către diverşi clienţi, în condiţiile în care cei doi nu deţineau nicio formă de organizare economică.

"O persoană a fost condusă la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba unde urmează să fie audiată sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrafacere a unei mărci înregistrate şi punerea în circulaţie a unui produs având o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată , fapte prevăzute de art. 90 din Legea 94/1998 privind mărcile şi indicaţiile geografice", se mai arată în comunicatul menţionat.

Citește și: Propunere șocantă! O susținătoare USR-PLUS vrea ca avortul să fie obligatoriu!

Activităţile au beneficiat de sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.