Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Atenție! Anunț important pentru românii cu telefoane Huawei

Wccftech
Huawei

Toate telefoanele lansate de către chinezii de la Huawei, în 2019, pe piaţa din România, sunt compatibile cu sistemul de avertizare şi alarmare a populaţiei în situaţii de urgenţă - Ro-Alert, informează producătorul într-un comunicat de presă, transmis miercuri AGERPRES.

"Smartphone-urile introduse anul acesta pe piaţă afişează în mod automat şi în timp real conţinutul mesajelor trimise de autorităţi în cazul unor dezastre naturale sau situaţii de criză, nefiind necesară o configurare specială. Huawei îşi păstrează, astfel, angajamentul de a crea şi de a aduce consumatorilor dispozitive compatibile cu toate standardele de comunicare existente", se arată în comunicatul citat.

Potrivit sursei citate, dispozitivele lansate de Huawei în acest an, compatibile cu sistemul de avertizare Ro-Alert, sunt: Huawei Mate 20X 5G, Huawei P30 Pro, Huawei P30, Huawei P30 lite, Huawei P Smart Z, Huawei P Smart 2019, Huawei Y7 2019 şi Huawei Y6 2019, Huawei Y5 2019.

Compania producătoare precizează că, în prezent, lucrează şi la actualizarea modelelor din 2017-2018 pentru alinierea la sistemul Ro-Alert.

Sistemul Ro-Alert este folosit în situaţii majore în care viaţa şi sănătatea oamenilor sunt puse în pericol, precum: fenomene meteo extreme, inundaţii, alunecări de teren sau atac terorist. Mesajele sunt trimise în timp real, prin intermediul tehnologiilor moderne din domeniul comunicaţiilor şi tehnologiei informaţiilor.

Citește și: SURSE - Se creionează candidatul Pro România la prezidențiale .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.