Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ATENȚIE, ȘOFERI: Jumătate din podurile României stau să cadă

trafic haos

Podurile de pe drumurile naţionale ale României sunt adevărate capcane pentru şoferi. Mai mult de jumătate au durata de viaţă expirată, dar sunt în continuare deschise traficului.

Şeful Direcţiei Întreţinere Drumuri Naţionale recunoaşte că la nivelul companiei de drumuri s-a dus în ultimii ani o politică neglijentă faţă de poduri, iar siguranţa participanţilor la trafic este pusă în pericol în fiecare zi.

Este declaraţia directorului care răspunde de întreţinerea autostărilor, drumurilor naţionale şi podurilor din România, transmite Antena3. Recunoaşte că în ultimii ani preocupările au fost altele.

Pe podul de frontieră de la Giurgiu lucrările au început acum 3 ani şi nu sunt gata nici acum. Şoferii aşteaptă şi cîte 4 ore ca să traverseze în Bulgaria.

Probleme sunt şi pe alte poduri din ţară. Pe podul de la Cernavodă au început să apară fisuri în asfalt şi probleme grave de stabilitate. Lucrările la podul de la Agigea începute încă din 2011 au fost sistate. Din cauza neînţelegerilor cu constructorul, Compania Naţională de Drumuri a pus stop lucrărilor. Cu toate că s-a făcut o nouă licitaţie, în ultimii 2 ani nu s-a lucrat deloc.

Podul abandonat de mai multe conduceri ale CNADNR este recunoscut ca fiind o ruşine a companiei.

Din cele 3400 de poduri de pe drumurile naţionale, peste 1700 sunt mai vechi de 100 de ani. Doar 70 vor intra în reparaţii anul acesta, spun oficialii CNADNR.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.