Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Atenție, procurorii intră în politică!

acte dosare

Până acum alegeau politica foarte mulți foști militari și alte categorii care nu prea mai aveau altă preocupare. Mai nou... și din zona justiției se intră în politică.

Partidul România Unită, aflat într-o campanie anti-corupție prin legea care prevede închisoarea pe viață pentru corupți și confiscarea averilor, a primit în rândurile sale un procuror care a devenit liderul Filialei Argeș. Marian Stănciulescu este cunoscut ca cel mai bogat magistrat din județ, având o avere de peste zece milioane de euro ca urmaș al unei familii de boieri din Vâlcea care se numără printre fondatorii Băncii Românești din secolul XIX.

După o carieră de procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Curtea de Argeș, acum pensionar, Stănciulescu a ales să devină lider județean al PRU în plină campanie anti-corupție a acestui partid.

Stănciulescu este cunoscut în Argeș sub porecla ”fără milă, fără pilă”, el instrumentând, de exemplu, un caz cu acuzații de corupție la adresa mai multor polițiști din județ.

Iată opinia despre justiție a noului lider PRU Argeș dintr-un interviu acordat presei locale chiar înainte înainte de pensionare: ”Se pune mult accent pe drepturile inculpatului, iar de drepturile părţii vătămate doar se vorbeşte. Nu se face nimic în ceea ce priveşte partea vătămată. Ar trebui să se încerce mai mult îndreptarea lucrurilor în favoarea acestora şi recuperarea pagubelor. Se pune mai mult accent pe cine e făptuitorul delictului decât pe drepturile victimei. Noile proiecte ale Codului de Procedură Penală ar trebui să să aibă în vederea respectarea drepturilor victimei”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.