Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Atenționare de călătorie din partea MAE: Actualizare evoluţie uragan Irma

MAE

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în SUA că, în prezent, uraganul Irma a scăzut ca intensitate până la nivelul unei furtuni tropicale, cu intensificări de vânt de maxim 100 Km/h şi ploi în rafale și este în prezent în zona statului american Georgia.

Autorităţile locale sfătuiesc persoanele care s-au refugiat în adăposturi să nu se întoarcă încă spre casă, drumurile fiind periculoase, parţial blocate de arbori dezrădăcinaţi şi cabluri de curent căzute la pământ. Mai există, local, avertizări de inundaţii cauzate de averse. O zonă puternic afectată este cea a oraşului Naples, unde nucleul uraganului a făcut trecerea de pe suprafaţa Golfului către uscat. În zona oraşului Miami, ca şi în alte zone litorale, apa oceanului a inundat parte din oraş, ajungând chiar şi pe pista aeroportului internaţional din Miami, închis în prezent. Totuşi, nivelurile de inundaţii înregistrate pe coasta de vest a Floridei au fost în limite suportabile, fără pagube majore din acest punct de vedere.

Solicitările de asistență consulară se pot face la numerele de telefon ale Ambasadei României în SUA, secţia consulară: +1202332392, +12023322935 sau +1202332858, precum și la telefonul de urgență al Secţiei Consulare: +12024208350.

Evoluţia uraganului Irma mai poate fi urmărită pe site-urile http://www.nhc.noaa.gov (Centrul de Urmărire al Uraganelor) şi https://www.accuweather.com (Centrul de Meteorologie).

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de internet http://washington.mae.ro şi www.mae.ro și reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță” (disponibilă gratuit în „App Store” și „Google Play”), care oferă informații și sfaturi de călătorie, precum și serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare „Un SMS îți poate salva viața!”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.