Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Atenționare de vreme rea pentru românii ce călătorsc în Croația: ninsori puternice, iar rafalele de vânt pot ajunge la 150 de kilometri la oră

www.eskape.ro
ninsoare, vreme rea, zăpadă

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau călătoresc în Croaţia că prognozele meteorologice pentru nord - vestul ţării indică o înrăutăţire a condiţiilor atmosferice, însoţită de ninsori şi rafale de vânt cu o viteză de până la 150 km/h, care afectează transportul maritim. Pentru vineri, regiunea oraşului Rijeka, precum şi golfurile Kvarner şi Kvarnerić, canalul Velebit şi peninsula Istra, se află sub cod roşu de vânt, informează News.ro.

Potrivit MAE, îmbarcarea autovehiculelor cu o masă mai mare de trei tone, precum şi a autobuzelor, pe ruta Brestova – Porozina, a fost interzisă de către autorităţile portuare. Pe ruta maritimă Rijeka – Cres – Mali Lošinj, vapoarele nu vor acosta în portul Martinišćica iar pe ruta Šibenik – Zlarin – Kaprije – Žrije, porturile Zlarin şi Žrije sunt închise.

Începând cu data de 25 ianuarie 2019, cursa maritimă Zadar – Ist – Olib – Silba – Premuda – Mali Lošinj va fi anulată, urmând a fi reluată în cursul zilei de 27 ianuarie 2019.

Se recomandă consultarea, pentru informaţii actualizate, a paginilor de Internet ale Automobil Clubului Croat – http://www.hak.hr/en#traffic-flow-and-road-conditions, Companiei Naţionale Croate de Căi Ferate - http://www.hznet.hr, Autorităţii Portuare Croate - http://www.portauthority.hr şi a Agenţiei Croate de Aviaţie Civilă http://www.ccaa.hr.

Ministerul Afacerilor Externe reaminteşte cetăţenilor români că, în situaţii de urgenţă, pe teritoriul Croaţiei, pot apela numărul european unic de urgenţă 112.

Citește și: Președinta Lituaniei despre Brexit: 'Nu este atât de important dacă va fi un no-deal. Ceea ce contează este să rezolvăm odată această încurcătură'

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Zagreb: +38514677660 sau +38514610009, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Republica Croaţia: +38598414341.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://zagreb.mae.ro, www.meteoalarm.eu, www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia "Călătoreşte în siguranţă"(http:/www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.