Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Atentat ȘOCANT în Amsterdam - Atacatorul a făcut prăpăd cu un cuțit

breaking news stiripesurse.ro

 

Două persoane au fost rănite grav, vineri, în urma unui atac cu cuţitul care a avut loc în gara din Amsterdam iar presupusul atacator, un tânăr afgan, a fost rănit prin împuşcare, a anunţat poliţia olandeză care a menţionat o pistă teroristă, scrie AFP, citat de News.ro.

Agresorul a fost identificat tâziu vineri în persoana unui bărbat de origine afgană în vârstă de 19 ani cu permis german de rezidenţă.

"Luăm serios în calcul posibilitatea unui motiv terorist", a declarat pentru AFP purtătorul de cuvânt al Poliţiei din Amsterdam, Frans Zuiderhoek.

"Către orele 12.10 (10.10 GMT), în tunelul de vest al gării centrale, un bărbat a înjunghiat două persoane şi imediat după aceea a fost împuşcat de poliţie", a indicat un alt purtător de cuvânt al Poliţiei din Amsterdam, Rob van der Veen.

Cele două victime, a căror identitate nu este cunoscută, "sunt foarte grav răniţi şi au fost transportaţi la spital", a precizat el. Presupusul agresor "este şi el rănit dar starea sa nu este în pericol", a adăugat Rob van der Veen. Poliţia "are în vedere toate scenariile, inclusiv cel mai rău... terorism".

Citește și: Gabriela Firea a EXPLODAT: Sunt și lucruri mai puțin bune în PSD și trebuie prezentate cu maximă sinceritate

Zuiderhoek a precizat că presupusul atacator se află "în prezent în custodia poliţiei la spital. El este interogat cu privire mobilul atacului".

Autorităţile au precizat că gara a fost pentru scurt timp închisă şi nu evacuată. Două peroane au fost închise temporar, dar au fost deschise ulterior. Evacuarea totală a gării "nua fost luată în calcul", a subliniat Poliţia.

Mai multe atacuri cu armă albă au fost săvârşite în Europa în ultimii ani, dar Olanda, limitrofă unor ţări afectate (Franţa, Belgia, Germani) a fost până acum ocolită de astfel de incidente.

În jur de 250.000 de persoane tranzitează această gară în fiecare zi, potrivit statisticilor furnizate de ghidul de călătorii Amsterdam.info.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.