Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ATENTAT împotriva președintelui Filipinelor: NOUĂ victime în urma unei explozii

www.ibtimes.co.uk
Rodrigo Duterte

Şapte membri ai gărzii preşedintelui filipinez Rodrigo Duterte şi alţi doi militari au fost răniţi de explozia unei bombe artizanale în oraşul Marawi de pe insula Mindanao, în sudul ţării, în ajunul unei vizite a şefului statului în regiune, transmite AFP, citând surse oficiale.

Conform unui purtător de cuvânt al armatei, dispozitivul a explodat la trecerea convoiului responsabil cu pregătirea vizitei lui Duterte în această regiune, unde acţionează mai ales gruparea islamistă Maute, care a jurat credinţă organizaţiei jihadiste Statul Islamic.

Citește și: Noua MODĂ PORNO printre tinere: Cum au ajuns să se machieze / FOTO

'Avangarda a căzut într-o ambuscadă. Grupul de securitate prezidenţială a fost lovit de explozia unei bombe artizanale', a declarat Duterte, cu prilejul unei vizite la o bază militară din nordul arhipelagului.

'Am fost sfătuit să-mi amân vizita, dar am spus ''nu''. Şi dacă va fi posibil, vom merge pe acelaşi traseu', a adăugat preşedintele, fără a preciza obiectivul vizitei sale.

Citește și: SCANDAL în învățământ: Două ELEVE s-au rupt în BĂTAIE / VIDEO ȘOCANT

Deplasarea lui Duterte va avea loc la câteva zile după declanşarea unei operaţiuni având ca obiectiv dislocarea grupării Maute dintr-o primărie abandonată şi din alte poziţii pe care le ocupă la Butig, o localitate de munte aflată la circa o oră de Marawi.

Trei membri ai grupării au fost arestaţi în octombrie, fiind acuzaţi de comiterea unui atentat în septembrie la Davao, localitatea natală a preşedintelui Rodrigo Duterte, care a condus multă vreme oraşul Mindanao. Cincisprezece persoane au fost ucise în atentat.

Citește și: Un celebru personaj trage semnalul de ALARMĂ: 'Alegerile vor fi FRAUDATE. Toate au fost'

Luni, autorităţile au anunţat că au dezamorsat o bombă artizanală în capitala Manila, la circa 200 de metri de ambasada SUA, atribuind tentativa de atentat tot grupării Maute.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.