Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ATENTAT în Rusia: Un fost elev al unui seminar ortodox s-a ARUNCAT în aer cu o bombă improvizată, lângă o mănăstire

ultima ora

Un fost elev în vârstă de 18 ani al unui seminar ortodox din Rusia s-a aruncat în aer cu o bombă improvizată în clădirea învecinată cu o mănăstire din regiunea Moscova, rănind cel puţin încă un adolescent, a anunţat poliţia, transmite AFP. 'Un fost elev în vârstă de 18 ani al acestei şcoli a intrat în incintă şi s-a detonat. Potrivit datelor preliminare, el este rănit, la fel şi un adolescent de 15 ani', a indicat Ministerul de Interne al regiunii Moscova.

Potrivit sursei, atentatul a avut loc în seminarul ortodox învecinat cu mănăstirea Vvedenski Vladicini din oraşul Serpuhov, la circa 100 km sud de capitală.

'Agenţii de poliţie sosiţi la faţa locului au evacuat echipa pedagogică şi elevii', a menţionat ministerul, potrivit căruia bilanţul este în curs 'de a fi precizat'. Conform guvernatorului regiunii, Andrei Vorobiov, 'copiii răniţi au fost luaţi în grijă de medici, iar viaţa lor nu este în pericol'. Agenţiile de presă ruse RIA Novosti, TASS şi Interfax au indicat, citând surse anonime din cadrul poliţiei, un bilanţ mai grav, d şapte răniţi.

Atacurile cu explozivi sau cu arme în şcoli au fost rare multă vreme în Rusia, dar numărul acestor drame a crescut în ultimii ani, ceea ce a condus la o înăsprire recentă, ordonată de preşedintele Vladimir Putin, a legislaţiei privind portul armelor..

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.