Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Atentat într-o autogară soldat cu cel puțin 18 morți

Cel puţin 18 persoane au fost ucise într-un atentat sinucigaş comis joi în autogara din oraşul Biu, în nord-estul Nigeriei, în timp ce un al doilea kamikaze a fost imobilizat înainte să acţioneze încărcătura explozibilă, au raportat mai mulţi martori pentru AFP.

'Cel puţin 18 persoane, printre care trei femei, au fost ucise (...) şi altele au fost rănite', a declarat un membru al unei miliţii locale de autoapărare, Babagana Kyari. Acest bilanţ a fost confirmat şi de Ali Dauda, un martor al acestui atentat, similar numeroaselor atentate comise în ultimele săptămâni de islamişti nigerieni din gruparea Boko Haram.

Cei doi kamikaze au ajuns ambii în autogara Tashar Gandu, unde unul dintre ei a declanşat explozibilii chiar în mijlocul călătorilor şi vânzătorilor, puţin înainte de ora locală 16.00 (15.00 GMT). Teroriştii au pretins că sunt comercianţi care pleacă din Biu după ce şi-au încheiat negoţul la târgul central, care are loc joi şi duminică, a explicat Babagana Kyari.

Acest atentat survine cu două zile după două atacuri similare. Doi bărbaţi au acţionat marţi explozibilul pe care îl aveau asupra loc la puţin timp după ce au coborât dintr-un autobuz în autogara din Kano, cel mai mare oraş din nordul Nigeriei. Potrivit unui reprezentant sindical, bilanţul s-ar ridica la 34 de morţi, în timp ce poliţia rămâne la cifra de 10 morţi.

Cu patru ore mai devreme, marţi, la Potiskum, capitala economică a statului Yobe, un atentat a vizat un autobuz plin de oameni, în autogara Tashar Dan-Borno, la periferia oraşului, făcând 17 morţi şi 27 de răniţi.

Islamiştii de la Boko Haram nu au revendicat niciunul din aceste atacuri, însă gruparea armată a atacat Kano, Potiskum şi Biu în mai multe rânduri, punând stăpânire în special pe autogări, de la declanşarea insurecţiei lor în 2009.

Cu mai puţin de o lună înainte de alegeri, preşedintele nigerian Goodluck Jonathan s-a deplasat joi la Baga, oraş de pescari situat pe malul lacului Ciad, atacat la 3 ianuarie de Boko Haram, care a masacrat atunci sute sau chiar mii de locuitori, scrie agerpres.ro

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.