Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ATENTAT în Turcia: Un soldat a fost ucis și alte 47 au fost rănite / UPDATE

theguardian.com
politie turcia

UPDATE: Un soldat a fost ucis şi 47 de persoane au fost rănite în explozia unei maşini-capcană survenită în cursul nopţii de luni spre marţi în provincia turcă Diyarbakir (sud-est), a anunţat armata într-un comunicat, citat de agenţia DPA.

Dintre persoanele rănite în atac, care a avut loc într-un cartier general al jandarmeriei în districtul Hani, 39 sunt soldaţi. Armata atribuie responsabilitatea atentatului Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK, interzis), pe care Ankara îl consideră organizaţie teroristă, aminteşte agenţia citată.

Explozia a fost provocată de o maşină-capcană, a relatat agenţia de presă Dogan, fiind ultima dintr-o serie de atacuri ce au avut loc în regiune.

....

Câteva persoane au fost rănite după ce un vehicul încărcat cu explozibili a intrat în viteză într-o bază a jandarmeriei, în sud-estul Turciei, cu populaţie majoritar kurdă, a anunţat o sursă de securitate citată de Reuters.

Aproximativ 20 de ambulanţe s-au deplasat la faţa locului în oraşul Hani, la nord de capitala regională Diyarbakir, a anunţat sursa citată. Forţa deflagraţiei a fost atât de puternică încât s-au spart ferestrele şi clădirile din oraş s-au zguduit, potrivit martorilor.

Sud-estul Turciei a fost afectat de violenţe din luna iulie, când Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK) a renunţat la un armistiţiu ce dura de doi ani, reaprinzând un conflict soldat cu peste 40.000 de morţi, începând din 1984.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.