Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Atentat la viața unei jurnaliste de investigație! Ambasadorul UE în Muntenegru trage un semnal de alarmă: 'Jurnaliştii trebuie să fie protejaţi'

pistol arma

O jurnalistă de investigaţie a fost împuşcată marţi în picior în Muntenegru de un atacator necunoscut, într-o nouă agresiune împotriva sa, a indicat poliţia muntenegreană, citată de France Presse, scrie agerpres.ro

Olivera Lakic 'a fost rănită cu un glonţ în piciorul drept, dar viaţa sa nu este în pericol', a declarat presei un responsabil al poliţiei, Vesko Damjanovic. 

Jurnalista i-a spus redactorului şef al cotidianului Vijesti, Mihajlo Jovovic, că un bărbat 'a venit în faţa locuinţei sale' din Podgorica şi a 'împuşcat-o în picior', în timp ce alţi doi au luat-o la fugă. 

'Am rămas fără cuvinte. Cât va mai dura aceasta în Muntenegru?', şi-a exprimat indignarea Mihajlo Jovovic. 

Acesta este al doilea atac împotriva jurnalistei respective în decurs de o lună. Totodată, cu şase ani în urmă, ea fusese atacată în faţa locuinţei sale de indivizi necunoscuţi care au lovit-o în cap.

Premierul Theresa May, răspuns la scrisoarea unui europarlamentar PSD: mesaj TRANȘANT către români


'Agresiunea împotriva jurnalistei Olivera Lakic este foarte îngrijorătoare. Jurnaliştii trebuie să fie protejaţi', a reacţionat ambasadorul Uniunii Europene în Muntenegru, Aivo Orav, într-o postare pe Twitter. 

Ambasada SUA la Podgorica şi-a exprimat de asemenea 'îngrijorarea'. 'Jurnaliştii sunt garantul democraţiei şi trebuie să poată să-şi facă munca în deplină siguranţă', subliniază misiunea diplomatică americană într-un mesaj pe Twitter.

Ziua adevărului la CCR - Klaus Iohannis așteaptă două decizii de la judecători


Poliţia a blocat străzile principale din Podgorica în speranţa de a prinde agresorul. 

Luna trecută, o bombă a explodat în faţa locuinţei unui jurnalist cunoscut în Bijelo Polje, nordul ţării. 

UE, la care Muntenegru speră să adere la orizontul anului 2025, precum şi organizaţii internaţionale din domeniul apărării drepturilor omului au insistat ca toate aceste atacuri să fie investigate. 

Însă nici moartea jurnalistului Dusko Jovanovic în 2004 şi niciuna din cele peste 12 de agresiuni împotriva jurnaliştilor muntenegreni din ultimii 15 ani nu au fost elucidate. 

În Slovacia, asasinarea jurnalistului de investigaţie Jan Kuciak în luna februarie a dus la o criză politică şi la căderea guvernului prim-ministrului Robert Fico.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.