Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Atentat sinucigaş la Kabul comemorarea asasinării lui Massoud: 7 persoane au murit și 24 au fost rănite

atentat kabul

Cel puţin şapte persoane au fost ucise şi alte 24 rănite într-un atentat sinucigaş la Kabul, comis de un kamikaze pe o motocicletă, care şi-a detonat încărcătura în apropiere de un convoi al partizanilor care comemorau asasinarea, în urmă cu 17 ani, a comandantului Massoud, relatează AFP, scrie Agerpres.

Atacatorul a vizat un grup de vehicule în centrul oraşului, potrivit unui comunicat al Ministerului afgan de Interne. Deflagraţia puternică a zguduit clădirile din împrejurimi, spărgând geamurile. Nici o grupare nu a revendicat deocamdată atentatul.

Massoud, un comandant carismatic de etnie tadjică, a opus rezistenţă ocupaţiei sovietice în anii 1990, apoi talibanilor în timpul celor cinci ani de regim al lor, din 1996 până în 2001.

El a fost asasinat cu două zile înainte de atacurile din 11 septembrie 2001 din SUA, revendicate de către Al Qaida, care au determinat Washingtonul să lanseze o operaţiune militară în Afganistan, înlăturându-i pe talibani de la putere.

Convoaie de oameni înarmaţi, trăgând focuri de armă în aer pentru a comemora moartea lui Massoud, au terorizat capitala încă de la începutul zilei, forţându-i pe locuitori să stea acasă, notează AFP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.