Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Atentat sinucigaş, revendicat de talibani, împotriva guvernatorului unei provincii afgane: Șapte gărzi de corp ale guvernatorului au fost ucise

talibani

Un atentat sinucigaş revendicat de talibani îndreptat împotriva guvernatorului unei provincii afgane a ucis duminică cel puţin şapte gărzi de corp, au anunţat autorităţile, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Klaus Iohannis se pregătește să apese BUTONUL ROȘU: mișcare care îngroapă coaliția PSD-ALDE

Atacul cu maşină-capcană a vizat convoiul guvernatorului provinciei Logar (centru) care călătorea însoţit de şeful serviciilor de securitate din provincie, pe autostrada care leagă capitala Kabul de capitala provinciei.

Cei doi demnitari au scăpat nevătămaţi, dar explozia a provocat moartea a şapte persoane, a declarat pentru AFP Abdul Wali Wakil, membru al Consiliului Provincial.

Purtătorul de cuvânt al poliţiei din provincie, Shahpoor Ahmadzai, a raportat la rândul său un bilanţ de opt morţi, "toţi gărzi de corp ale guvernatorului", şi şapte răniţi.

Talibanii au revendicat atacul pe mesageria WhatsApp.

Acest antentat survine la o săptămână după explozia la Kabul a unui camion-capcană vizând un complex securizat care a fost ocupat timp de mai mulţi ani de către angajaţii diferitelor agenţii ale ONU. Cel puţin patru persoane au fost ucise, inclusiv un indian şi un american, iar mai mult de 100 au fost rănite, în majoritate civili care locuiau în apropiere.

În pofida negocierilor de pace în curs pentru a pune capăt celor 17 ani de conflict, lupte au loc zilnic în multe părţi ale teritoriului între talibani şi forţele de securitate afgane. Duminică, Ministerul Apărării a anunţat că 40 de insurgenţi au fost ucişi în ultimele 24 de ore în bombardamente aeriene şi operaţiuni terestre.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.