Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Atentatele din Paris şi Bruexelles au fost finanţate din salarii şi ajutoare sociale

tenplay
ISIS, card

Chiar dacă gruparea jihadistă Statul Islamic a oferit un sprijin financiar, cea mai mare parte a finanţării celulelor care au organizat atentatele de la Paris şi Bruxelles a avut loc în mod autonom, indică raportul anual al Celulei de examinare a informaţiilor financiare (CTIF) din Belgia, potrivit publicaţiei Le Soir, care citează La Libre Belgique, transmite şi agerpres.

Finanţarea externă fiind fără îndoială marginală, persoanele implicate par să fi utilizat surse de finanţare şi tehnici fără o strategie clară şi uneori chiar fără să pară să aibă grijă de o posibilă detectare.

Citeşte şi: Rex Tillerson avertizează că există riscul unui CONFLICT DESCHIS între SUA şi China

O parte importantă din veniturile care au trecut prin conturile bancare ale persoanelor implicate în atentate provenea din salarii, din alocaţii de şomaj şi din alte beneficii sociale. Virări de fonduri în special ocazionale au fost de asemenea constatate, corespunzând probabil unor venituri din activităţi ilicite (trafic de stupefiante, furturi şi tăinuiri), dintre care unele erau cunoscute de justiţie.

Este dificil de obţinut o imagine clară a finanţării atentatelor pentru că autorii utilizau în special bani lichizi, rezultă din această analiză. Aplicaţii şi sisteme de plată precum Paypal au fost de asemenea utilizate frecvent, precum şi carduri de debit preplătite, "probabil pentru că ele sunt acordate fără examinarea solvabilităţii clientului, ceea ce nu este cazul cardurilor de credit clasice", scrie Le Soir.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.