Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Atentatul de la Viena, o tragedie care putea fi evitată - ce dezvăluiri ies la iveală

atentat viena

Tânărul care a ucis luni, la Viena, patru persoane şi a rănit mai mult de 20, înainte de a fi omorât de poliţişti, exprimase convingeri religioase tot mai extremiste înaintea atacului, potrivit consilierului său din programul de de-radicalizare pe care îl urma, transmite joi dpa, potrivit AGERPRES.

Consilierul, care lucrează pentru organizaţia non-profit Derad, a raportat această evoluţie autorităţilor din justiţie, a indicat cofondatorul Derad Moussa Al-Hassan Diaw, pentru dpa.

Cu toate acestea, consilierul nu a remarcat semne cum că tânărul plănuia un atac sângeros, a adăugat Diaw, subliniind că aceşti oficiali nu pot fi consideraţi vinovaţi.

Atacatorul Kujtim Fejzulai a executat anul trecut o pedeapsă cu închisoare pentru tentativa de a se alătura Statului Islamic în Siria, dar a fost eliberat în decembrie cu condiţia de a colabora cu poliţiştii supraveghetori şi cu Derad.

Citește și: Klaus Iohannis este contrazis de istorie: PNL a condus ministerul Sănătății mai mult decât PSD

Cancelarul austriac Sebastian Kurz a criticat eliberarea anticipată a lui Fejzulai, considerând-o o greşeală, în timp ce ministrul de interne Karl Nehammer a afirmat că acesta a indus în eroare Derad în privinţa de-radicalizării sale.

Diaw a respins această idee, afirmând că 'nu a existat o inducere în eroare, întrucât colegul nostru nu a constatat în niciun moment că bărbatul era de-radicalizat'.

Din contră, consilierul lui Fejzulai a remarcat la acesta că dezvolta îndoieli cu privire la propria credinţă, ceea ce este chiar mai grav decât a-i acuza pe alţii de pierderea ei, a spus Diaw.

'Această îndoială de sine conduce deseori la disperare', a comentat el, explicând că unele persoane care încearcă astfel de sentimente se îndreaptă spre rugăciuni, acţiuni violente sau gânduri despre propria moarte.

Ministrul Nehammer a recunoscut miercuri că s-au comis greşeli, după ce s-a aflat că Austria primise informaţii de la Slovacia în iulie că Fejzulai încercase să cumpere muniţii din această ţară.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.