Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Atenție, medicii vin cu DATE OFICIALE - Ce boală face din nou ravagii în România

www.pixabay.com
medici, spital, operație

Şaptezeci de cazuri noi de rujeolă au fost confirmate în ultima săptămână în Bucureşti şi în 16 judeţe, fără a fi înregistrate noi decese, potrivit datelor transmise de către Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT). Numărul total al îmbolnăvirilor a ajuns la 14.924, de la debutul epidemiei, scrie News.ro.

Potrivit CNSCBT, numărul total de cazuri confirmate cu rujeolă în România de la debutul epidemiei este 14.924, din care 59 de decese.

În ultima săptămână au fost raportate 70 de cazuri nou confirmate, în 16 judeţe şi în Bucureşti.

Cele mai multe cazuri noi - 24 - au fost înregistrate, în ultima săptămână, în judeţul Iaşi, în timp ce în Neamţ au fost confirmate 24 de cazuri . Alte şapte cazuri s-au înregistrat în Buzău, şase cazuri au fost diagnosticate în Constanţa, în Bihor au fost confirmate cinci cazuri, iar în Galaţi s-au înregistrat două cazuri noi de rujeolă. Câte un caz s-a înregistrat în Bucureşti şi judeţele Brăila, Călăraşi, Dolj, Giurgiu, Ilfov, Prahova, Vâlcea, Vrancea şi Vaslui.

Citește și: VIDEO Grigore Cartianu, DEZLĂNȚUIT în Piața Universității - Cum toacă Guvernul Dăncilă cu lacrimi în ochi de la gaze

De la debutul epidemiei în România, cele mai multe cazuri de rujeolă - 4.967 - au fost la copii cu vârsta între un an şi patru ani, iar 3.078 de cazuri s-au înregistrat la copii cu vârsta sub un an, în timp ce 2.395 de cazuri au fost la copii cu vârsta între cinci şi nouă ani.

Rujeola (pojarul) este o boală infecţioasă care adesea duce la complicaţii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.