Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Atenție, controale în toată țara! Bogdan Despescu, după o ședință cu Orban: 'Nu dorim să aplicăm sancţiuni, dar vom lua toate măsurile necesare'

Facebook
despescu

Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne Bogdan Despescu a anunţat, vineri dimineaţă, organizarea de acţini de cntro cu efective mărite în întreaga ţară, în special în zonele aglomerate ca centre comerticiale, pieţe sau târguri, pentru a verifica respectarea măsurilor de limitare a răspândirii pandemiei. O atenţie specială va fi acordată staţiunilor de pe litoral şi celor de la munte. ”Nu dorim să aplicăm sancţiuni, dar vom lua toate măsurile necesare”, a afirmat Despescu.

”Au fost stabilite mai multe măsuri: suplimentarea eectivelor şi forţelor care acţionează în teren pentru verificarea respectării regulilor de protecţie sanitară; organizarea unor grupe de coordonare operativă la nivelul municipiului Bucureşti şi în judeţe, sub coordonarea prefecţilor su scopul de a analiza situaţia operativă şi direcionarea forţelor către zonele de risc”, a anunţat, vineri dimineaţă, Bogdan Despescu, după o şedinţă cu premierul Ludovic Orban, la care au participat miniştri şi instituţiile cu rol de control.

Nelu Tătaru, reacție de ultim moment după decizia CCR: 'Carantina și izolarea rămân recomandări'. Ce rugăminte are către Parlament

Potrivit acestuia, fost fi formate şi echipe mixte formate din poliţişti, jandarmi, pomieri, reprezentanţi ai ITM, DSVSA, şi OPC pentru a realiza verificări operative.

”Am stabilit organizarea unor acţiuni cu efective mărite, în mai multe zone, zone aglomerate centre comerciale, pieţe, atât în zona urbană, cât şi rurală. De asemenea, acţionăm cu prioritate pe litoralul Mării Negre, în zonele turistice, zonele de munte şi vom aloca suficiente resurse”, a mai afirmat Despescu.

De asemenea, acesta a anunţat alocarea unui număr pentru a fi sesizate nereguli: ”Nu dorim să aplicăm sancţiuni, dar acolo unde vom constata încălcări ale legii, vom luat toate măsurile necesare”.

În legătură cu lipsa măsurilor de protecţie pe litoral, Despescu a precizat: ”Vom organiza acţiuni cu forţe mărite, detaşate din ţară şi din IGPR, Jandarmeria Română, cu tot ce înseamnă angrenarea unor tehnici de documentare şi aprobare a acestor activităţi, astfel încât să existe măsuri de protejare a cetăţeanului. Unde se vor constata abateri, se vor dispune inclusiv măsuri de suspendare a activităţii operatorilor economici”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.