Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ATENȚIE - Decizia CCR nu anulează amenzile date în timpul stării de urgență! Cei care le-au plătit să se adreseze instanței (Avocatul Poporului)

politista rutiera scrie amenda

Avocatul Poporului, Renate Weber, a declarat miercuri, la Digi24, că în urma deciziei CCR de a declara neconstituționale unele amenzi date în perioada stării de urgență, amenzile respective nu se anulează automat, ci trebuie atacate de cetățeni în instanță având la bază decizia Curții Constituționale.

„Dacă azi CCR constată neconstituționalitate, este un ajutor pentru judecători, dar nu prin acest fapt se pot anula amenzile. Adică fiecare în parte din cei amendați, vreo 300.000 de mii, trebuie să meargă la instanța de judecată”, a declarat Renate Weber.

Astfel, procesele verbale nu sunt anulate în lipsa unei decizii a instanței.

„Nici nu indraznesc sa ma gandesc cat de aglomerate sunt instantele, ca s-ar putea trezi cu zeci de mii de plangeri”, a mai declarat Renate Weber.

Citește și opinia lui Augustin Zegrean, fost președinte CCR: Cine a plătit amenda nu-și mai poate recupera banii dacă s-a scurs termenul de contestare .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.