Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CCR a decis că amenzile date în timpul stării de urgență sunt NECONSTITUȚIONALE

Inquam Photos / Octav Ganea
ccr curtea constitutionala Inquam

UPDATE Citește și opinia lui Augustin Zegrean, fost președinte CCR: Cine a plătit amenda nu-și mai poate recupera banii dacă s-a scurs termenul de contestare .

UPDATE Pentru cei care au fost amendați, dacă vor să scape de plata amenzilor, trebuie să se adreseze unei instanțe de judecată susține Avocatul Poporului - vezi aici procedura.

Știrea inițială

Curtea Constituțională a României (CCR) a declarat miercuri, neconstituțională în ansamblu, Ordonanța de Urgență 34/2020 care majorează cuantumul unor amenzi pe perioada stării de urgență, au declarat surse din CCR pentru ȘTIRIPESURSE.RO. Amenzile se refereau la încălcarea restricțiilor impuse în timpul stării de urgență. De asemenea, s-au declarat neconstituţionale şi articolele 9 şi 28 din OUG 1/1999.

  • „Nerespectarea prevederilor art. 9 constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 2.000 lei la 20.000 lei, pentru persoane fizice, și de la 10.000 lei la 70.000 lei, pentru persoane juridice”, se arată în OUG declarată neconstituțională. Amenzile se referă la încălcarea restricțiilor impuse în timpul stării de urgență.
  • „Contravenientul poate achita, în termen de cel mult 15 zile de la data înmânării sau comunicării procesului-verbal, jumătate din cuantumul amenzii aplicate de agentul constatator”, se mai arată în OUG declarată neconstituțională.

Citește și: VEȘTI BUNE de la Ludovic Orban: ce magazine din mall-uri se REDESCHID după 15 mai .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.