Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ATENTIE: Distribuirea mesajelor de ură pe rețelele sociale urmează să devină o infracțiune

wow
Distribuirea mesajelor de ură pe rețelele sociale urmează să devină o infracțiune in Irlanda, în temeiul propunerilor guvernamentale de combatere a rasismului și fanatismului.
Acest lucru va însemna că partajarea sau chiar redistribuirea mesajelor de ură pe platforme precum Facebook și Twitter va constitui o infracțiune, chiar dacă persoana care a distribuit nu a fost autorul postării.
Conform planului guvernamental, care urmează să fie publicat joi de ministrul justiției Helen McEntee, vor exista protecții pentru companiile de social media de la urmărirea penală. De exemplu, va fi o formă de apărare pentru o companie să demonstreze că a luat măsuri pentru a preveni discursurile de ură și că le respectă.
Proiectul de lege va implica abrogarea completă a Legii interzicerii incitării la ură din 1989, pe care Departamentul de Justiție a considerat-o ineficientă în combaterea discursurilor de ură. Legea planificată va oferi, pentru prima dată, protecție persoanelor trans și cu dizabilități alături de minoritățile etnice și religioase, imigranții și alți membri ai comunității LGBT.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.