Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ATENȚIE Grecia va intra probabil săptămână viitoare în scenariul roșu: 'Acest lucru contravine flagrant recomandărilor Comisiei Europene'

coronavirus vaccin

Grecia probabil că va intra săptămână viitoare în scenariul roșu, ceea ce conform regulilor actuale va duce la o discriminare a copiilor sub 12 ani care vor reveni în România, afirmă prof. univ. dr. Alexandru Rafila.

Acest lucru contravine flagrant recomandărilor Comisiei Europene, care stipulează foarte clar că în cazul copiilor nu trebuie introdusă carantina. Ei nu sunt vaccinați pentru că nu pot fi vaccinați, nu pentru că cineva nu vrea să îi vaccineze, spune prof. Rafila într-un interviu pentru SpotMedia.ro.

În plus, spune prof. Rafila, această regulă descurajează vaccinarea: "Sunt oameni care vor să călătorească în săptămânile următoare, de exemplu, în Grecia sau în alte destinații unde s-ar putea să existe zonă roșie, și la întoarcere să constate că degeaba sunt ei vaccinați".

„Grecia probabil că va intra săptămâna viitoare în scenariul roșu, și cred că autoritățile din România ar trebui să reconsidere anumite elemente legate de intrarea în țară a românilor care vin din zone roșii.

În momentul de față se creează o discriminare majoră în privința copiilor. Dacă o familie se întoarce din Grecia după ce aceasta va fi în scenariul roșu, părinții vaccinați nu vor avea nicio problemă, în timp ce copilul cu vârstă mai mică de 12 ani va trebui să stea în carantină.

Acest lucru contravine flagrant recomandărilor Comisiei Europene, care stipulează foarte clar că în cazul copiilor nu trebuie introdusă carantina. Ei nu sunt vaccinați pentru că nu pot fi vaccinați, nu pentru că cineva nu vrea să îi vaccineze. (...)

Eu cred că și autoritățile din România ar trebui să respecte aceste recomandări ale Comisiei Europene. Ele au fost făcute la sfârșitul lunii mai, în contextul apariției Cerificatului Verde European care se acordă persoanelor vaccinate, care au trecut prin boală sau, pentru un timp mai scurt, persoanelor care se testează.

Aceste prevederi presupun ușurarea călătoriilor în spațiul Uniunii Europene și ar trebui respectate întocmai de autoritățile din România.

Inclusiv recomandările legate de vârsta copiilor care trebuie testați, care în Uniunea Europeană este de 6 ani. În România este de 3 ani.”, spune Rafila.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.