Românii care țin post trebuie să fie atenți la excesele de cartofi și orez. Un consum prea mare poate crește glicemia, iar surplusul de kilograme nu va întârzia să apară. Medicul Georgiana Bernea-David, specialist în diabet și nutriție, recomandă mese echilibrate, bogate în legume, fructe și proteine vegetale.
„Postul poate aduce beneficii organismului, Detoxifică, scade colesterolul și tensiunea arterială, dar numai dacă alimentația rămâne variată și echilibrată”, subliniază medicul.
Pentru a sprijini imunitatea în sezonul rece, medicul Bernea-David recomandă supele și ciorbele din legume diverse, laptele vegetal făcut în casă, fructele și semințele.
Produsele ambalate de tip pateuri sau crenvurști de post trebuie evitate, deoarece pot conține aditivi sau ingrediente greu de identificat și pot reduce efectele benefice ale postului.
Românii au tendința de a mânca prea mulți carbohidrați, mai ales cartofi și orez.
„Acest lucru poate provoca creșteri ale glicemiei și creștere în greutate. În schimb, există alternative sănătoase: legume proaspete sau congelate, broccoli, fasole verde, sparanghel, orez brun, quinoa sau hrișcă”, explică specialistul, conform Newsweek.
În timpul postului, micul dejun poate fi format din lapte vegetal cu cereale și fructe, pâine cu zacuscă sau plăcintă de casă. La cină, carbohidrații trebuie limitați. Mai potrivite sunt supele cremă, ghiveciurile sau mâncărurile pe bază de legume. Gustările sănătoase includ fructe proaspete sau congelate, nuci, semințe sau deserturi făcute acasă.






























Comentează